Ga direct naar: Hoofdinhoud
zo 26 mei 2024
club card

Hallan + THAMES

Dansbare en catchy post-punk

De Britse post-punkers van Hallan en de gloednieuwe Nederlandse band THAMES ontdekte je eerder op ons stadsfestival Hit The City, en komen terug naar Eindhoven voor een eigen show! De misschien wel twee leukste nieuwe post-punk bands van het moment brengen hun dansbare en catchy nummers met een kwetsbaar randje op zondag 26 mei naar het Stroomhuis.

Tijdschema

19:30 uur: Deuren open
20:00 uur: Show THAMES
21:10 uur: Show Hallan
(tijden zijn onder voorbehoud)

Hallan

De Britse band Hallan zoekt zijn inspiratie in de goede hoek; hun scherpe post-punk doet denken aan de klassieke sound van bands als Joy Division en The Fall. In de dramatische omgeving van een 18e-eeuws fort in de heuvels van Portsmouth, niet de minste repetitielocatie, schrijft  frontman Conor Clements observerende poëzie en bemoedigende teksten over onzekerheden, de sleur van het dagelijkse bestaan en innerlijke frustraties. Over rijen in de supermarkt, je Facebook feed of de buren, om een paar voorbeelden te noemen. Op hun laatste EP ‘The Noise Of A Firing Gun’ laten ze de alledaagsheid van de 21e eeuw echter achter zich, en richten ze zich zowel thematisch als muzikaal op het verleden met verhalen over historische individuen en een royale hoeveelheid jaren ’80 synthesizers. Met nog altijd een herkenbaar post-punk randje.

hallan 1
Melding post-punk
Clash Magazine

THAMES

THAMES is de gloednieuwe post-punk band rondom zanger en gitarist Merlyn Baartman. En zoals de naam al doet vermoeden, is de blik gericht op Engeland. In hun moderne geluid hoor je Britse (en Ierse) punk en new wave-invloeden en inspiratiebronnen als The Cure, Fontaines D.C. en IDLES terug. Dansbaar en catchy, maar wel met een kwetsbaar randje; in de nummers gaan ze de strijd aan met toxic masculinity en de traagheid van emancipatie. Dat in combinatie met een goede dosis energie maakt ze een frisse toevoeging aan het Nederlandse post-punk circuit!

THAMES

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12