Ga direct naar: Hoofdinhoud

Hybrid Music Vibes

Hybrid Music Vibes

Met het Hybrid Music Vibes project fungeerde Effenaar als werkplaats voor de ontwikkeling van jong talent o.g.v. nieuwe technieken in de live muziekbeleving. Zestien muzikanten uit de regio verkenden innovatieve en digitale technieken in Effenaar’s Makerspace.

Tijdens de pandemie verplaatste onze belevingswereld vliegensvlug online en werd het verkennen van digitale vaardigheden belangrijker dan ooit: ook voor muzikanten. Het podium werd hen haast twee jaar ontnomen in een tijd waarin muziek misschien wel harder dan ooit nodig was. Om te voorkomen dat deze groep artiesten nog eens aan hun lot werd overgelaten, werd er samen met Cultuur Eindhoven die de financiële middelen ter beschikking stelden, een innovatief project geboren: Hybrid Music Vibes. Naast lezingen en workshops met experts uit het domein, ook de registratie van de zestien performances inclusief een afsluitende talkshow gepresenteerd door Eefke Boelhouwers.

Na verschillende kennisdagen met diverse digitale workshops en talks van artiesten en bedrijven uit het netwerk, kregen alle zestien talenten een opnamedag in Effenaar, vrij voor eigen invulling. Videoclips, live performances, hologrammen en een talkshow werden opgenomen en zullen binnenkort worden gelanceerd op het streaming platform van Smart Sessions en Concert Plaza en tevens op de eigen kanalen van de talenten.

We willen artiesten meenemen in innovatieve mogelijkheden van de toekomst. Samen met Cultuur Eindhoven hebben we gekeken naar een interessant programma voor deze zestien artiesten. We hebben de groep gecoacht en geholpen met onderzoek naar, en werken met digitale technieken als AR, VR en streamen. Ook hebben we samen gekeken naar een businessmodel dat toekomstbestendig is.
Jos Feijen, directeur Effenaar

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12