Ga direct naar: Hoofdinhoud

Plan je bezoek aan Effenaar

Plan je bezoek aan Effenaar

Hier vind je alle belangrijke informatie om jouw bezoek aan Effenaar zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Toegankelijkheid

Effenaar is toegankelijk voor mindervaliden. Bezoekers die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, kunnen bij de meeste shows in de grote zaal plaatsnemen op het rolstoelplatform. Hiervoor verkopen we een beperkt aantal (4) tickets. Deze tickets kosten niets extra's. Een eventuele begeleider dient wel een regulier ticket te kopen. Ook is de vlakke vloer van de grote zaal is bereikbaar via de MiVa-lift. Wanneer de rolstoeltickets zijn uitverkocht, ben je nog steeds welkom in Effenaar, maar is er wellicht geen plek meer op het platform. Wees daarom snel met het kopen van een rolstoelticket. In de kleine zaal hebben we door plaatsgebrek helaas geen rolstoelplatform. Je bent natuurlijk dan ook nog altijd welkom. Helaas zijn onze concertzalen niet toegankelijk voor scootmobielen.

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 12:00 en 15:00 uur op 040-311 83 12 of mail naar info@effenaar.nl.

Garderobe

Je kunt bij ons veilig je bagage opbergen. In de foyer van beide zalen staan lockers. Om wachtrijen in de foyers te voorkomen, adviseren we je om jouw locker vooraf online te reserveren. Je kunt ook middels een handige QR-code bij ons op locatie een locker huren. Let op: je moet hiervoor eerst online een persoonlijk account aanmaken.

De afmetingen van onze small lockers zijn 220 (h) x 280 (b) x 500 (d) (ongeveer twee jassen en een kleine tas). De afmetingen van onze large lockers zijn: 360 (h) x 280 (b) x 500 (d) (ongeveer twee jassen of een rugzak).

Locker reserveren

Hoe werkt het?

1. Reserveer hier jouw locker online, of scan de QR-code die je kunt vinden in de foyers.
2. In de foyer van Effenaar ga je naar jouw gereserveerde locker-nummer;
3. Typ de ontvangen pincode in;
4. Open de locker;
5. Je kunt de locker tussentijds met dezelfde pincode onbeperkt openen.

Kom licht bepakt naar Effenaar, er is namelijk geen plek voor grote tassen en overige bagage. Tassen groter dan A4-formaat mogen wegens veiligheidsregels niet mee de zaal in. Heb je om (bijvoorbeeld) medische redenen je tas nodig? No problem. Spreek één van onze collega's aan zodat we op de hoogte zijn.

Indien na reservering, om wat voor reden dan ook, geen gebruik wordt gemaakt van de gereserveerde locker, dan heb je maximaal 24 uur nadat de show heeft plaatsgevonden, de mogelijkheid om het geld te laten retourneren. Daarna is er geen recht meer op restitutie.

Effenaar is niet aansprakelijk voor diefstal en/of het zoekraken van kledingstukken e.d. 

Effenaar stapt over op gratis duurzame herbruikbare hardcups

Om de impact op het milieu te verminderen en de organisatie te verduurzamen, is Effenaar in de zalen overgestapt van softcups en glas naar hardcups. Voor uitverkochte shows, dansnachten en concerten met moshpits, stagediven of ander risico's, werd tot nu toe gebruik gemaakt van softcups om o.a. ieders veiligheid te kunnen waarborgen. De overstap naar hardcups is een duurzaam alternatief, met oog voor de veiligheid van onze bezoeker én voor het milieu. Met de overgang wordt het aantal kilo plastic afval van Effenaar sterk verminderd.

Effenaar gaat gebruik maken van de zwaarste kwaliteit hardcups, die een soortgelijk drinkgevoel hebben als een glas. De nieuwe cups zijn direct spoelbaar aan de bar en hoeven zoals andere type cups niet vervoerd te worden naar een spoelkeuken. Ofwel, extra duurzaam!
 

Hoe werkt het?
Om de verduurzaming te laten slagen hebben we jouw hulp nodig.

  • Het is belangrijk dat de cups niet op de grond belanden, zodat ze niet beschadigen en fris blijven voor toekomstig gebruik. Je helpt ons en het milieu er dus enorm mee om je beker netjes terug te brengen naar de bar.
  • Bij entree ontvang je een houten token.
  • Bij je eerste drankje lever je deze token in voor een cup.
  • Wanneer je klaar bent voor het volgende rondje, lever je je oude beker in voor een nieuwe cup.
  • Even geen drankje? Lever je beker in voor een token. Dat past toch wat makkelijker in je broekzak.
  • Wanneer de avond op zijn eind loopt en je richting huis gaat, lever dan je beker of token in bij de bar of één van de inleverpunten bij de uitgang van de zaal.
  • Indien je je beker kwijtraakt, betaal je bij een drankje zonder token 1,- euro per cup.

We hopen op deze manier samen te zorgen voor een groenere Effenaar.

Effenaar = cashless

Effenaar is overgestapt op een digitaal betalingssysteem. We zijn daardoor volledig cashless. Dat betekent voor jou o.a. dat je sneller geholpen wordt en zorgt ook voor meer veiligheid, maar het is vooral handig en efficiënt. Zeker nu steeds meer bezoekers gebruik maken van contactloos betalen.

Boxoffice
Tickets aan de deur kunnen alleen met pin betaald worden.

Garderobe
Effenaar werkt met handige lockers die online of middels een handige qr-code te reserveren en betalen zijn (zie verdere informatie op deze pagina).

Barren
Bij alle barren in Effenaar kun je voortaan alleen met je pinpas of mobiele telefoon betalen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag is er van 10.00 tot 16.00 uur een medewerker aanwezig bij onze receptie voor het beantwoorden van vragen, het inwisselen van een podiumcadeaukaart of andere zaken. De bel bevindt zich rechts van de deur naast de box office.

Effenaar
Foto: Jan Timmer

Plan je route

Effenaar
Dommelstraat 2
5611CK Eindhoven

Openbaar vervoer

Effenaar is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je met de trein of bus komt, neem je bij aankomst op station Eindhoven de uitgang 'centrum'. Eenmaal buiten sla je linksaf en na ongeveer 150 meter zie je, aan de overzijde van de straat, Effenaar liggen.

Fiets

Ben je van plan om met de fiets naar Effenaar te komen? Direct bij de ingang van het gebouw vind je de gratis fietsenstalling waar je je fiets kunt plaatsen.

Auto

Kom je met de auto? Dan kun je vanuit alle richtingen het beste de bordjes 'centrum/station' volgen tot aan Centraal Station Eindhoven. Vanaf daar zie je Effenaar na ongeveer 150 meter aan de overzijde van de straat. Let op: voer in je navigatie niet de Dommelstraat in als adres, maar de Stationsweg. Dan kom je aan de juiste zijde (parkeerplaats) uit.

Ligging

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12