Ga direct naar: Hoofdinhoud
za 9 mrt 2024
uitverkocht
club card

Meltheads

Aanstekelijke garage, post-punk en (cold)wave | Wasted Youth Club + Purrses

Meltheads is een jong Antwerps viertal dat met bakken talent en evenveel drang en branie als een lopend vuurtje door de Lage Landen gaat. Voortgestuwd door de metronomisch strakke ritmesectie van Tim Penseart (bas) en Simon de Geus (drum), en aangevuurd door de snedige en virtuoze gitaar van Yunas de Proost. Met als gloeiende middelpunt frontman Sietse Willems, die lijkt op de vleesgeworden bastaard van Jim Morrison’s charisma, Robert Plant’s sexappeal en Iggy Pop’s razernij.

Geen wonder dat de band elk podium bestormt en shows speelt alsof het hun laatste is. Meltheads brengt je aanstekelijke garage, slimme post-punk en (cold)wave schatplichtig aan The Chats, Amyl and the Sniffers, Gang of Four, Wire en - jawel - De Brassers en Aroma Di Amore. Op zaterdag 9 maart zie je ze in het Stroomhuis.

Tijdschema

19.30 uur: Deuren open
20.00 uur: Show Wasted Youth Club
21:00 uur: Show Purrses
22.00 uur: Show Meltheads
(tijden zijn onder voorbehoud)

In de Club kregen we een waanzinnige set voorgeschoteld die zonder blozen deed denken aan opkomende rockbands in de 90’s. U zag Nirvana in de Vooruit? Wel, ik zag Meltheads op Rock Herk. Kan iemand voorspellen waar de top ligt?
Humo over de show op Rock Herk

Wasted Youth Club

De vierkoppige Arnhemse Garageband Wasted Youth Club verzorgt de support voor Meltheads! Geïnspireerd door bands als FIDLAR, Together Pangea, Ty Segall en Bass Drum of Death maken ze muziek die klinkt zoals je dronken vette hap smaakt: vies lekker. Steek je huiswerk in de fik en schreeuw mee met nummers pakkender dan je lokale clublied. Wasted Youth Club is voor iedereen met een hartslag die wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur. De rest is ook welkom.

Wasted Youth Club

Purrses

Purrses banen zich een weg door de Brusselse rockscene met een verfrissende aanpak, waarbij ze alle genreclichés aan de kant schuiven. Het viertal brengt een mix van artrock met popaccenten, gekenmerkt door teksten die een fijne dosis naïef cynisme uitstralen. Bij Purrses draait alles om het combineren van rockenergie, soulvolle grooves en de melodische invloed van punk. Kleurrijk maar toch koud; de vier stemmen en verschillende persoonlijkheden binnen de band zijn perfect met elkaar verweven. Deze avond spelen ze de support voor Meltheads!

 

Purrses

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12