Ga direct naar: Hoofdinhoud
do 9 feb 2023
club card

traumahelikopter

+ KIEFF

Tijdschema

20:15 doors
21:00 KIEFF
22:00 traumahelikopter

Vriendschap

Het eigenzinnige trio traumahelikopter leunt als sinds het gelijknamige debuutalbum in 2013 op een van de meeste pure fundamenten van een band: vriendschap. Met een gezonde dosis ambitie en plezier spreekt de Groningse garagerockband zowel de herrieschopper vooraan in de pit als de introverte zwever achterin de zaal aan. Dit bewezen ze al op een waslijst aan festivals zoals Noorderslag, Best Kept Secret en Lowlands.  

Nieuw album: 'Save Yourself'

Op 20 januari 2023 verschijnt de vierde plaat 'Save Yourself', precies 10 jaar nadat de band op internationale schaal een onuitwisbare indruk achter liet met hun titelloze debuut. In de nieuwe plaat hoor je dezelfde mentaliteit als in de beginjaren van traumahelikopter, aangevuld met de opgedane ervaring en muzikale inspiratiebronen. Van de new wave van The Jam en vroege Elvis Costello tot aan de shoegazers van the Jesus & Mary Chain. Van de beat van The Nerves tot de punkrock van The Wipers. 

Sinds hun vorige plaat 'Competition Stripe' (2016) lijkt de wereld nog verder te bezwijken onder polarisatie en chaos. Het nieuwe 'Save Yourself' is een persoonlijke en openhartige reflectie hierop. traumahelikopter is echter vindingrijk gebleven in zijn zelfopgelegde beperkingen. Het instrumentarium bestaat live nog steeds bestaat uit twee gitaren, drie microfoons en een minimale drumkit. Maar de band gebruikt het album als medium om hun geluid steeds verder uit te diepen, bij te schaven en te verrijken.  

Support: KIEFF

Waar rook is, is vuur. En waar KIEFF is wordt er gejubeld. Liefde voor sonische geweld, chaotische harmonieën en het ongewone blijkt voor de succesformule voor dit rockende viertal. Op 9 februari zal KIEFF je opwarmen voor de set van traumahelikopter.

KIEFF

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12