Ga direct naar: Hoofdinhoud
do 20 apr 2023
club card

Marble Sounds

Melodieuze en betoverende indiepop

Let op: Wegens de tijdelijke sluiting van Altstadt is deze show naar onze Kleine Zaal verplaatst!

UPDATE: Doordat de support act vaststaat in de file, gaan ze het helaas niet redden om vanavond te spelen. Marble Sounds begint wel op de afgesproken tijd. Het gewijzigde tijdschema is als volgt:

Tijdschema
19:30 Deuren open
21:00 Marble Sounds
(tijden onder voorbehoud)

Marble Sounds

De Belgische indiepopband Marble Sounds komt onder leiding van de multidisciplinaire componist en frontman Pieter van Dessel naar Altstadt. Pieter staat al ruim een decennia aan de top van de Belgische muziekwereld. Na hun tweede album 'Dear Me, Look Up' (2013) - en hitsingle 'Leave A Light On' - verruilde de band hun met gitaren-doordrenkte rocksound voor een geluid waarin piano en snaren een meer prominente rol spelen. Deze weg wordt vervolgd op het nieuwe gelijknamige album 'Marble Sounds', waarin prachtige piano en vocale harmonieën de toon zetten. Het nummer ‘Quiet’ speelt zelfs een belangrijke rol in de Belgisch-Nederlandse Netflix-serie Undercover.

Voor liefhebbers van:

Sufjan Stevens, Iron & Wine, The Notwist, Patrick Watson en zelfs Sigur Rós.

Support: UMM

Afgelopen half jaar dook Lise Daelemans met haar band de studio in en produceerde acht nieuwe nummers. Ze zocht en vond een mooie balans tussen een elektronische en dansbare vibe, zonder de warmte van akoestische instrumenten te verliezen. Het resultaat is een gelaagd geluid met als vaste kenmerken de polyfonie, sterke melodieën en grooves. De liedjes vertellen het verhaal van de zoektocht naar geluk en jezelf er soms helemaal in verliezen, de cyclus van instorten en weer iets moois opbouwen en de kracht van de natuur en liefde die je hoger kan tillen.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12