Ga direct naar: Hoofdinhoud

Effenaar tipt: Hit The City

Door Lotte Stultiens, Renia Heeringa & Koen Jeurissen | 19 okt 2022
Hit The City Hang Youth

Hit The City staat voor de deur en dat betekent maar een ding: het is weer tijd om het hele weekend gratis muziek te gaan ontdekken in Eindhoven! Het festival is terug met maar liefst tien locaties, opkomende artiesten en grensverleggende muziek. Van gruizige gitaren en dansbare elektropop tot experimentele hiphop, obscure black metal en alles daartussenin - ontdek de bekendere en onbekendere pareltjes en nieuwe favorieten op tien bruisende locaties in Eindhoven. Nog geen idee waar te beginnen? Onze marketeers Koen, Lotte en Renia maken je graag wegwijs met hun persoonlijke tips.

Renia tipt: Poodle

Vrijdag | Stroomhuis, 22:00-22:45

Mocht je deze fluffy garagerock-sensatie gemist hebben afgelopen Popronde, niet getreurd. Op de vrijdag van Hit The City zie je Poodle ook gewoon in het Stroomhuis. Het vijftal maakt uptempo en eigenwijze gitaarliedjes die gaan over het jongvolwassen leven; waarin de kansen voor het oprapen liggen, maar de onzekerheid die daarbij komt kijken toch ook heel groot is. Maar bovenal gaat Poodle over plezier maken en schrijven over wat je maar wilt; de tandarts, frustraties over printers en, uiteraard, over huisdieren.

Poodle - Hit The City

Lotte tipt: Silver Lake

Vrijdag | Muziekgebouw, 22:00 - 22:45

Eerder dit jaar schitterden ze als support act van Son Mieux en stonden ze met een mooie set op Effenaar ‘t Wasven. Nu brengt het artistieke duo Silver Lake hun dromerige pop met hedendaagse sound naar het Muziekgebouw! Met behulp van moderne productietechnieken in combinatie met oude analoge apparatuur weten ze een romantische, knusse sfeer te creëren. Voor liefhebbers van Lana del Rey, The Last Shadow Puppets & Nancy Sinatra.

Silver Lake - Hit The City

Koen tipt: Coloray - Curated by Intercept

Vrijdag | Effenaar, 02:00-03:00

Coloray is het nieuwste project van de in Berlijn gevestigde DJ, producer en grafisch ontwerper Raynor De Groot. Als helft van het Tunnelvisions-duo bouwde hij een reputatie voor zichzelf op zowel landelijk als internationaal niveau. Afgelopen festivalzomer bracht de Intercept-labelbaas zijn rauwe mix van new wave, postpunk en synthpop al naar vooraanstaande festivals waaronder Draaimolen, DGTL en Lowlands. Aanstaande vrijdagnacht zal Effenaar dan ook dienen als uitvalsbasis voor de Intercept-familie met, naast Coloray zelf, optredens van Mathilde Nobel, French II en Ramses3000. 

Coloray - Hit The City

Lotte tipt: PXRPLE JAZZ

Zaterdag | Effenaar, 19:00-19:30

Als kind had PXRPLE JAZZ al een grote passie voor dans en dit is gelijk zichtbaar wanneer ze het podium betreedt. Haar powerful moves worden gecombineerd met magische visuals, waardoor haar alternatieve R&B perfect tot zijn recht komt. De unieke sound wordt gedragen door minimale beats, wat het geheel energiek, speels en zwoel tegelijk maakt. Muzikaal past het ook een beetje in het straatje van FKA Twigs. Waan je voor even in een ander universum en laat je onderdompelen in confidence en zelfliefde! 

PXRPLE JAZZ - Hit The City

Koen tipt: Alora - Curated by Alora

Zaterdag | Effenaar, 02:00-03:00

Eindhovens eigen drum&bass duo Alora bestaat uit Twan Koning (NOX) en Maddie (Madster), die respectievelijk bekend staan als oprichter/eigenaar en resident-DJ van NOX. Uiteindelijk dook het tweetal samen de studio in met releases op RAM Records, Rampage Recordings, FUTURE (Don Diablo’s HEXAGON) en het eigen label LUX als resultaat. Met support van drum&bass zwaargewichten als Camo & Krooked, A.M.C, Murdock en IMANU lijkt dit pas het begin voor Alora. Op de zaterdag van Hit The City cureert het duo een eigen avond in Effenaar die je als liefhebber van elektronische basmuziek absoluut niet mag missen. 

Alora - Hit The City

Koen tipt: De Toegift

Zondag | De Rozenknop, 22:45-23:30

De Toegift laat zich het best omschrijven als Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. De komst van hun debuut-EP 'En ik kon alles zien' eerder dit jaar liet de Zeeuwse band al gauw opvallen bij liefhebbers van Nederlandse indie. Met hun sound, een combinatie van moderne indie en poëzie in de moedertaal, plaatste het gezelschap zich al in de kijker van 3voor12; die ze heeft uitgeroepen tot Popronde-talent. Onlangs wist De Toegift hun groeiende fanbase nog te verrassen met hun meest recente single 'Alles Is Gemaakt', waarop ze een nieuwe weg inslaan. Tijdens Hit The City 2022 sluiten ze De Rozenknop af op zondag 23 oktober. 

De Toegift - Hit The City - De Rozenknop

Renia tipt: Hallan

Zaterdag | Café Wilhelmina, 20:45-21:30

Hallan zoekt zijn inspiratie in de goede hoek; hun scherpe post-punk doet denken aan de klassieke sound van jaren tachtig bands als Joy Division en The Fall. In de dramatische omgeving van een 18e-eeuws fort ergens in de heuvels van Portsmouth - niet de minste repetitielocatie als je het mij vraagt - schrijft frontman Conor Clements teksten over innerlijke frustraties, onzekerheden en het jongvolwassen bestaan. De band trekt invloeden van mensen die je in het dagelijkse leven tegenkomt; in de rij van de supermarkt, op je Facebook-feed of natuurlijk de buren, om er maar een paar te noemen.

 

Hallan - Hit The City

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12