Ga direct naar: Hoofdinhoud
Hit The City | Zaterdag
22 okt 2022
za 22 okt 2022
Gratis

Hit The City | Zaterdag

Drie dagen gratis muziek ontdekken op tien locaties in Eindhoven
17:00
Meerdere locaties
HTC Banner

Hit The City is terug met meer locaties, opkomende artiesten en grensverleggende muziek! Van gruizige gitaren en dansbare elektropop tot experimentele hiphop, obscure black metal en alles daartussenin - ontdek de bekendere en onbekendere pareltjes en nieuwe favorieten op tien bruisende locaties in Eindhoven.

Timetable Zaterdag

Download app TimeSquare voor het complete tijdschema en last-minute updates.

Saturday

Effenaar x Friendly Fire

Dutch Design Week (DDW) verwelkomt ieder jaar duizenden designers en bezoekers van over de hele wereld. Net als voorgaande jaren trekken we levendigheid van DDW door naar de avond met een geheel gratis muziekfestival georganiseerd en geprogrammeerd door Effenaar en Friendly Fire. 

Locaties & Line-up

Altstadt / Café Wilhelmina / De Rozenknop / Dynamo / Effenaar / Haven / KEVN / Muziekgebouw / Stroomhuis / Student Hotel

Plan je bezoek

Timesquare is een gratis app waarin je alle deelnemende artiesten, curatoren, locaties en timetables vindt van het driedaagse muziekfestival.  

Hit The City in één overzicht

Ares

Een eigen kledinglijn, videoclips regisseren èn eigenzinnige muziek maken; de Oosterhoutse rapper Ares bewijst een echte alleskunner te zijn. Al is hij zelf nog zo down-to-earth, zijn liveshows maken vaak zoveel los bij de vaste fanbase dat deze geregeld resulteren in wilde chaos voor het podium.

Ares
Zaterdag 22 oktober | Effenaar

Club Hooligan

Club Hooligan is een educatieve clubavond door Homohooligan met panel talks, drag performances en dj's. De Homohooligan is een liefdevolle supporter van de LGBTQIA+ gemeenschap. Wat begon als een social design project, groeide snel uit tot een queer tegenbeweging. Verbonden door de Protest-sjaal verspreiden honderden 'hooligans' nu zichtbaarheid, educatie en liefde voor de LGBTQIA+-gemeenschap. Up next: Club Hooligan.

Line-up: ChelseaBoy, Tjuvstart, Red Bastard, Byron Yeates

Homohooligan 1
Zaterdag 22 oktober | Stroomhuis

Ferdous

Sinds hij op de voorgrond trad met zijn solo-project kwam de Afghaans-Nederlandse artiest, schrijver- en producer Ferdous onder de aandacht bij onder meer Billboard, i-D, Spotify US en The Line Of Best Fit. Zijn verhaal begint in Nederland, waar hij een paar weken nadat zijn Afghaanse ouders asiel hadden aangevraagd wordt geboren. Ferdous' ontwikkelde zich creatief in deze periode en terwijl hij opgroeide in een land waar hij zich muzikaal geïsoleerd voelde, stond hij zichzelf toe om te experimenteren en de vrijheid te ontdekken die muziek kon bieden.

Ferdous
Zaterdag 22 oktober | KEVN

Orisun Studio

Orisun Studio produceert projecten om artistieke talenten te ondersteunen en laat zien hoe creatievelingen onze toekomst kunnen vormgeven. Homegrown is een producerende organisatie die verschillende kunstvormen die binnen de huidige infrastructuur minder zichtbaar zijn, met elkaar verbindt. Met een focus op een nieuwe lichting artiesten in hiphop, new wave, postmoderne muziek, soul en R&B.

Line-up: Nas Hosen, Hatoon, Maya Mae, T-shawn

Orisun 1
Zaterdag 22 oktober | Student Hotel

Doodswens

Donker, extreem en aanstootgevend: dat is Doodswens. De band afkomstig uit Eindhoven promoot het idee dat black metal niet alleen een muziekgenre is, maar ook een geluid, gevoel en algemene attitude. Hun optredens nemen je mee naar een plek waar geen licht binnenkomt en waar de muziek grimmig is. Tijdens hun gecureerde avond voor Hit The City in Dynamo nemen ze bands Zwart en Asgrauw mee om hun visie te verspreiden. 

Line-up: Zwart, Asgrauw, Doodswens

Doodswens1
Zaterdag 22 oktober | Dynamo

Hit The City op Spotify

Luister naar de Hit The City-playlist op Spotify en ontdek alvast jouw nieuwe favorieten!

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12