Ga direct naar: Hoofdinhoud
Hit The City | Zondag
23 okt 2022
zo 23 okt 2022
Gratis

Hit The City | Zondag

Drie dagen gratis muziek ontdekken op tien locaties in Eindhoven
17:00
Meerdere locaties
HTC Banner

Hit The City is terug met meer locaties, opkomende artiesten en grensverleggende muziek! Van gruizige gitaren en dansbare elektropop tot experimentele hiphop, obscure black metal en alles daartussenin - ontdek de bekendere en onbekendere pareltjes en nieuwe favorieten op tien bruisende locaties in Eindhoven.

Timetable Zondag

Download de gratis app TimeSquare voor het complete tijdschema, informatie over artiesten, curators en locaties en last-minute updates.

Effenaar x Friendly Fire

Dutch Design Week (DDW) verwelkomt ieder jaar duizenden designers en bezoekers van over de hele wereld. Net als voorgaande jaren trekken we levendigheid van DDW door naar de avond met een geheel gratis muziekfestival georganiseerd en geprogrammeerd door Effenaar en Friendly Fire. 

Locaties

Altstadt / Café Wilhelmina / De Rozenknop / Dynamo / Effenaar / Haven / KEVN / Muziekgebouw / Stroomhuis / Student Hotel

Plan je bezoek

Timesquare is een gratis app waarin je alle deelnemende artiesten, curatoren, locaties en timetables vindt van het driedaagse muziekfestival.  

Hit The City in één overzicht

Prins S. en De Geit

Er was eens... Prins S. en De Geit! Dit Haagse trio combineert rap en elektropop tot aanstekelijke, dan wel absurdistische, dansvloervullers als 'Kinderboerderij' en 'Nacht'. Frontman Prins S. verblijdt niet alleen met zijn dansmoves, hij knalt er ook de ene na de andere tekstuele hoogtepunt uit. Compleet met gitaar en jaren ’80 synths, die het geheel doen laten klinken als Spinvis on speed. Afgelopen jaar waren ze dé ontdekking op Noorderslag, inmiddels maken ze een grootse ronde langs alle festivals. Zo staan we ook bij Hit The City 'keiblij in de rij'.

Prins S. en De Geit
Zondag 23 oktober | Altstadt

Lime Garden

Vier vrienden springen over de grenzen van genres om een opbeurend en toch ontspannen geluid te creëren. Gebruikmakend van pakkende melodieën en oorwormhaken in een bijna nonchalant net van lo-fi-geluiden. En dat alles besprenkeld met een vleugje droge humor om hun wereld tot leven te brengen. De muziek van Lime Garden gaat over nachtelijke gesprekken en observaties die als een snaar raken.

Lime Garden 1
Zondag 23 oktober | KEVN

The Ruggeds

Een breakdance collectief dat al 15 jaar actief is in de battle scene, de theaters en de clubs. Naast talloze nationale en internationale titels op hun naam te hebben staan in de underground battle scene creëren zij als makers hun eigen creatieve uitingen in de vorm van theatervoorstellingen, muziek en video’s. Als movers organiseren ze events die niet om hun eigen werk draaien, maar om het vieren van community.

Line-up: Connect the Odds, Justin Dey, Motion Sonus, Steve Smits, The Ruggeds

The Ruggeds 1
Zondag 23 oktober | Student Hotel

Willy Organ

Willy Organ; beruchte disco schlager-zanger of enfant terrible van het Vlaamse levenslied. Deze besnorde antiheld combineert absurde humor en bittere ernst in een zoektocht naar artistieke identiteit. Denk aan donkere teksten over soepele 80's beats, waarop je gegarandeerd zult dansen. 

willy organ
Zondag 23 oktober | Altstadt

Woodie Smalls

De Belgische Woodie Smalls begon al op vroege leeftijd met rappen en staat sindsdien op de radar van grote mediasites als Complex en Noise, die hem bestempelen als een van de grootste opkomende Europese talenten. Hij brengt nieuwe energie in de klassieke hip-hop sound en weet sinds zijn debuutalbum ‘Soft Parade’ zowel de harten van de new School als de old-school hiphop fans te veroveren.

woodie smalls
Zondag 23 oktober | Stroomhuis

Hit The City op Spotify

Luister naar de Hit The City-playlist op Spotify en ontdek alvast jouw nieuwe favorieten!

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12