Ga direct naar: Hoofdinhoud
Hit The City | Vrijdag
21 okt 2022
vr 21 okt 2022
Gratis

Hit The City | Vrijdag

Drie dagen gratis muziek ontdekken op tien locaties in Eindhoven
17:00
Meerdere locaties
HTC Banner

Hit The City is terug met meer locaties, opkomende artiesten en grensverleggende muziek! Van gruizige gitaren en dansbare elektropop tot experimentele hiphop, obscure black metal en alles daartussenin - ontdek de bekendere en onbekendere pareltjes en nieuwe favorieten op tien bruisende locaties in Eindhoven.

Timetable Vrijdag

Download app TimeSquare voor het complete tijdschema en last-minute updates.

Friday 1

Effenaar x Friendly Fire

Dutch Design Week (DDW) verwelkomt ieder jaar duizenden designers en bezoekers van over de hele wereld. Net als voorgaande jaren trekken we levendigheid van DDW door naar de avond met een geheel gratis muziekfestival georganiseerd en geprogrammeerd door Effenaar en Friendly Fire. 

Locaties & Line-up

Altstadt / Café Wilhelmina / De Rozenknop / Dynamo / Effenaar / Haven / KEVN / Muziekgebouw / Stroomhuis / Student Hotel

Plan je bezoek

Timesquare is een gratis app waarin je alle deelnemende artiesten, curatoren, locaties en timetables vindt van het driedaagse muziekfestival.  

Hit The City in één overzicht

Intercept

Intercept is een platenlabel, ontwerpstudio en muziekcollectief opgericht in 2019 door Coloray. Het label wordt gerund onder de vleugels van Atomnation, een van Nederlands meest toonaangevende electronica-labels. Coloray is de grensverleggende creatieve naam van elektronische kunstenaar Raynor De Groot. Coloray staat bekend om zijn multidisciplinaire aanpak: zijn creatieve inspanningen zijn grenzeloos met eindeloze mogelijkheden.

Line-up: Coloray (solo, live), French II, Mathilde Nobel, Ramses3000

Coloray 1
Vrijdag 21 oktober | Effenaar

De Brakke Grond

Het Vlaamse cultuurhuis uit Amsterdam is terug op Hit The City met artiesten uit ons zuidelijke buurland voor muziekliefhebbers die hun grenzen willen verleggen. De Brakke Grond realiseert programma's en samenwerkingen op het gebied van kunst en muziek, met een focus op Belgische makers met artistieke moed en unieke verhalen.

Line-up: IKRAAAN, Oriana Ikomo & MEYY

De Brakke Grond 1
Vrijdag 21 oktober | Altstadt

Jiri11

Rapper, producer en gitarist Jiri11 ken je misschien van de door hem opgerichte rapformatie ANBU. Inmiddels is hij klaar voor een nieuw hoofdstuk en timmert hij hard aan de weg met zijn solocarrière. En met succes: de pas uitgekomen debuutplaat ‘Icarus’ (2022) is alvast een indrukwekkend begin.  

Jiri 11
Vrijdag 21 oktober | Haven

Silver Lake

Wegdromen doe je bij het artistieke pop duo Silver Lake, die elkaar een paar jaar geleden ontmoette in een Amsterdamse bar. Sindsdien zijn ze niet alleen partners in het leven, maar ook in de muziek. Die klinkt overigens even romantisch: een hedendaagse sound met een dikke knipoog naar het verleden in de lijn van Alexandra Saviour, The Last Shadow Puppets en Lana Del Rey.

Silver Lake
Vrijdag 21 oktober | Muziekgebouw

YĪN YĪN

Nederlandse band Yin Yīn maakt psychedelische muziek waarin genres als Thaise funk, disco en elektronica elkaar ontmoeten. Hun nieuwste langspeler ‘The Age of Aquarius’ combineert elementen van muziek van over de hele wereld tot fijne dansvloervullers. 

yin yin
Vrijdag 21 oktober | Effenaar

Hit The City op Spotify

Luister naar de Hit The City-playlist op Spotify en ontdek alvast jouw nieuwe favorieten!

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12