Ga direct naar: Hoofdinhoud
Koningsdag Buiten: Compact Disk Dummies, Smudged, Mood Bored & meer
27 apr 2024
za 27 apr 2024
Gratis

Koningsdag Buiten: Compact Disk Dummies, Smudged, Mood Bored & meer

Dé (gratis toegankelijke) plek in de binnenstad voor het hele gezin
13:30 - 22:00Zaal open om 13:00
Effenaar Buiten
koningsdag header 24

Na een geslaagd verjaardagsfeestje van onze koning vorig jaar, wordt op 27 april onze tuin opnieuw omgetoverd tot dé plek in de binnenstad waar we 7 hedendaagse gitaarbands aan je presenteren. Ook zal er weer een kids area zijn, inclusief springkussen en een voorleeshoekje. En dat allemaal: gratis toegankelijk!

13:30-14:00 Octopus

Octopus is een vierkoppige psychedelische garagerockband, rechtstreeks uit de Nederlandse underground. Hun liveshows zijn een hysterische ervaring, beïnvloed door psychedelica, new-wave en punk uit de jaren 60. Met liedjes over verslavingen, obsessies en SM creëren ze een recept voor een briljante ramp. Octopus is een woede tegen middelmatigheid die de onrustigen troost en de comfortabelen in de problemen brengt

octopus

14:30-15:00 Chemtrails

Wat ooit begon als DIY-slaapkameropnameproject van Mia Lust en Laura Orlova, evolueerde naar de post-garage-punk en psychedelische powerpop band die Chemtrails heet. Met Ian Kane op bas en Liam Steers op drums wordt de Chemtrails-machine nu aangevuld met een ritmische motor en turbocompressor, die de met hooks gevulde nummers naar een nieuw niveau van rauwe kracht stuwt, terwijl de band slingert tussen sleazy punk, hectische krautrock en brutale grooves.

chemtrails png

15:30-16:15 Minor Citizen

In de soms kleinzerige hysterie van de quarter-life crisis vindt Minor Citizen hun geluid. Met een energieke liveshow illustreren zij de twijfelachtige stap in het diepe, die voor leeftijdsgenoten maar al te bekend is.

minor citizen

16:45-17:30 Mood Bored

Mood Bored is als een existentiële crisis die voelt als een zomerbriesje. Met een eigen geluid vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren bestormt Mood Bored het indie-rock landschap. De drie vrienden uit Tilburg maken nostalgische liedjes over het vinden van je plek in een wereld waarin alles verneukt lijkt te zijn.

mood bored

18:00-18:45 Smudged

Opgestaan uit het oorspronkelijke slijk van de gedempte DIY grotten van Rotterdam, klautert Smudged door krautrock, noise punk, electropop en techno naar nieuwe hoogten. Hun ongebruikelijke, energieke liveshows ontvouwen zich in nieuwe vormen van waanzin en chaos. 

smudged

19:15-20:00 COLLIGNON

COLLIGNON brengt energieke en uptempomuziek, met wilde en exotische melodieën van Yves, schitterend drumwerk van Gino (die een unieke techniek heeft, conga's spelen met zijn linkerhand en drummen met zijn rechterhand), en Jori's kenmerkende muzikale landschappen. 

collignon

20:45-21:45 Compact Disk Dummies

De Belgische broers Lennert en Janus Coorevits hebben het Belgische festivalcircuit al plat gespeeld. In 2019 transformeerde ze o.a. de Dance Hall op Pukkelpop in een grote sauna met een meezingend, kolkende dansmassa. Verwacht catchy vocalen, pompende beats en heavy synthesizers als afsluiter van deze dag.

cddd

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12