Ga direct naar: Hoofdinhoud

Artiesten

Van rock, punk, pop, hiphop tot techno en van soul naar metal: voor liveshows moet je bij Effenaar zijn. We willen fungeren als versterker van de popmuziek en artiesten helpen stappen te maken door te experimenteren met de nieuwste technologische toepassingen op het gebied van live muziekbeleving.

Samen met (internationale) artiesten, scholen en bedrijven uit de regio stellen we vragen als; wat kan de muziekindustrie met deze nieuwe technieken en ontwikkelingen en waar gaat het in de toekomst heen? Effenaar is hierin een laboratorium waar artiesten samen met kleine en grotere bedrijven kunnen samenwerken. Artiesten en creatieve makers kunnen hier kosteloos gebruik maken van innovatieve techniek voor het creëren van virtuele lagen en werelden ter verdieping van hun (live) performances.

Virtual- en augmented reality, biofeedback, sensoren, 3d printing, full body scans; technologische ontwikkelingen zitten in een stroomversnelling. De toepassingen van deze nieuwe technologieën zijn haast onbegrensd en ook (live) muziek zal door deze ontwikkelingen nog spannender worden, waardoor mooie muziekbelevingen voor artiest en publiek ontstaan. De toekomst komt eraan.

Wat betekent dit voor jou als artiest?

Al vanaf 2018 laat Effenaar artiesten actief kennis maken met nieuwe technologieën. We stimuleren innovatie en nodigen artiesten uit om de mogelijkheden te verkennen de nieuwste technologieën in het eigen werk toe te passen. Wij doen dit samen met verschillende jonge bedrijven in de regio én daarbuiten en hebben inmiddels met een groot aantal artiesten samengewerkt. Effenaar is hierin absoluut uniek in Nederland en bouwt met de Makerspace onze positie als voorloper in de culturele sector verder uit.

Interesse in onze Makerspace?

Bekijk de projecten van het Hybrid Music Vibes project wat dit jaar gestart is met een tweede editie.
Artiesten en creatieve makers kunnen vragen stellen en projecten aanmelden via: makerspace@effenaar.nl

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12