Ga direct naar: Hoofdinhoud

De eerste 3 namen van Hit The City

Door Meike Jentjens | 11 aug 2022
Ares 2

Ares, Jiri11 en Prins S. en de Geit: de eerste drie namen voor Hit The City 2022 zijn een feit. Binnenkort kondigen Effenaar en boekingskantoor Friendly Fire nog tientallen acts en collectieven aan van het gratis muziekfestival tijdens Dutch Design Week. Tot die tijd kun je alvast in de materie duiken over deze drie acts van Nederlandse bodem.

In 2021 startte Hit The City met een bang op wel 8 locaties in Eindhoven. Sophie Straat, Hang Youth, Chibi Ichigos en wel 50 andere acts schitterden op het podium van unieke locaties zoals Dynamo, Stroomhuis en Altstadt. Dit jaar doen Effenaar en Friendly Fire er nog een schepje bovenop met meer artiesten en meer venues. Kelderman En Van Noort (KEVN) en Haven – het nieuwe nachtconcept van Dynamo – worden toegevoegd aan het rijtje locaties.

Een visuele impressie van het festival

3×3 Fun Facts

Op donderdag 25 augustus maken Effenaar en Friendly Fire de eerste batch artiesten van muziekfestival Hit The City bekend. Tot die tijd heb jij de unieke kans alles te weten te komen over de eerste drie namen. Zo kun je tijdens Hit The City genieten van hun performances, terwijl je vrienden voorziet van interessante weetjes. We beginnen netjes vooraan in het alfabet met niemand minder dan Ares.

Ares 3

Ares | Effenaar

#1 Brabants Bloed

Net als Effenaar is Ares ook Brabants. Dat schept een band. De multi-getalenteerde zanger en rapper komt uit Oosterhout, net als een van zijn inspiratiebronnen Extince, die volgens veel rappers een aanzienlijke rol heeft gespeeld in het op de kaart zetten van hiphop in Nederland.

#2 Labelbaas Ares

Ares hoeft niet de rest van zijn leven rapper te zijn, vertelt hij in een interview met Volkskrant. Of dat betekent dat hij stopt als artiest? Nee, hij ziet zichzelf meer als zanger en begeleider van nieuw talent. Hij wordt in bijna ieder interview gevraagd een keuze te maken tussen zingen en rappen, wat hij helemaal niet kan en wat ook helemaal niet hoeft. Gelukkig heeft hij als labelbaas van zijn eigen 162 Records alle artistieke vrijheid. Nadat Ares bij het grootste hiphoplabel van Nederland tekende en daar weer wegging, besloot hij zelfstandig te worden en te blijven.

#3 Een artiest uit de toekomst

Na de release van zijn album PRINS bij TopNotch en zijn vertrek bij dat label, bracht hij afgelopen mei het album Wavyman – Live From Mars uit onder zijn eigen vlag. Het album is een live-concert van 60 minuten, opgenomen in het jaar 3000 op Mars, schrijft Ares. Bij de opnames vond Ares een energie terug die hij lang niet gevoeld had, alsof hij op nieuwe bodem landde.

Jiri11 | Curated by Boolin | Haven

Jiri11 1

#1 Van gitaren naar wilde haren

Net als Ares heeft Jiri11 niet één talent, maar is hij op muzikaal vlak multi-getalenteerd te noemen. Naast rappen, schrijven, en muziek maken, was Jiri vroeger flamencogitarist. Dat lees je goed, op zijn tiende zat deze alleskunner al in een klas voor uitzonderlijk talent op het conservatorium. Zijn opa en vader waren allebei gitarist, waardoor hij op jonge leeftijd ook begon met spelen. Dagen lang deed hij niets anders dan muziek maken. Als tiener richtte Jiri met vrienden de rapgroep ANBU op, die qua populariteit al snel zijn woonplaats Venlo oversteeg.

#2 Vliegen als Icarus

Jiri bracht afgelopen juni zijn eerste echte album uit, dat Icarus heet. Het album heeft onder andere features van Ronnie Flex, voor wie hij in de maand mei en juni het voorprogramma mocht verzorgen op diens tour. Daarnaast bracht Jiri een kledinglijn uit, deed hij een 101Barz sessie en kwam hij op de proppen met een videoclip voor single Penthouse Party, waar Ares ook op mee rapt.

#3 Zelf doen

Jiri11 bespreekt zijn nieuwe werk voor hij het uitbrengt altijd met zijn familie. Hij heeft dan ook een broer die wel iets van muziek afweet: Jim Taihuttu zat in succesformule Yellowclaw. Inmiddels maakt de grote broer grote films als De Oost en is de benjamin degene die zich volledig op zijn muziekcarrière richt. Toch heeft Jiri nooit geleund op de connecties of de invloed van de oudste Taihuttu, hij wilde alles zelf doen. En dat lukt aardig.

Prins S. en De Geit | Altstadt

Prins S. en De Geit 3

#1 Lyricvideo

Je kunt op de gastenlijst van Prins S. en de Geit komen! Mocht je een rol willen in de nieuwe videoclip van de ‘spoken word techno-act’, kun je de single ‘Gastenlijst’ alvast pre-saven, waardoor je in de lyric-video komt die volgende week verschijnt. Als dat niet leuk is!

#2 Niet mekkeren

De fans van Prins S. en de Geit worden aangesproken als ‘Geiten’. Met nummers als Kinderboerderij (Keiblij) is dat natuurlijk ook helemaal ‘on brand’. Er moeten vast een hoop geiten te verenigen zijn op de wei volgend weekend, want de band is dit jaar geboekt op Lowlands. Een hele stap; afgelopen januari speelden ze op showcasefestival ESNS (Eurosonic Noorderslag), waar ze nogal indruk maakten. Nu al in je carrière op zo’n groot festival, als dat niet kei gaaf is.

#3 Goed op beeld

De videoclips van Prins S. en de Geit zijn een beetje vreemd, maar wel lekker. De clips zijn uber-gestyled, laten altijd ruimte over voor de droge, maar groovy dansmoves van de Haagse ‘beat-dichter’ Scott Beekhuizen en laten de internationaal klinkende, elektronische beats in de nummers goed naar voren komen tegen typisch Hollandse achtergronden. Nog beter dan op beeld? Prins S. en de Geit live, natuurlijk.

Meer Hit The City? Dat kan! Volg het muziekfestival op Instagram en Facebook en neem vooral nog eens een kijkje op effenaar50.nl, waar meerdere interviews te vinden zijn met artiesten van voorafgaande jaren. Ken je Baby’s Berserk al?

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12