Ga direct naar: Hoofdinhoud
Warhaus
23 mrt 2023
Tickets25.50
do 23 mrt 2023

Warhaus

20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets25.50
warhaus header2

Het is alweer een half decennium geleden dat Warhaus, het geesteskind van Maarten Devoldere (Balthazar), plotseling onze muzikale harten veroverde met de triomfantelijke dubbele overwinning van We Fucked a Flame into Being (2016) en Warhaus (2017). En nee, niet omdat hij zijn tijd meedogenloos besteedde aan het schrijven en verfijnen van nieuw materiaal in Gent, integendeel. De nummers van het kersverse album Ha Ha Heartbreak kwamen als het ware naar buiten gutsen in amper drie weken tijd in de broeierige stad Palermo.

Het enige dat Devoldere nodig had, was de eenzaamheid van een hotelkamer, een gitaar, een microfoon en een hart dat onlangs in duizenden stukken was gebroken. Het verdriet was moeilijk te verwerken, dus Sicilië was natuurlijk een ontsnapping. Maar zoals het gaat, lopen degenen die proberen het leven te ontlopen snel tegen zichzelf aan.

‘All I ever wanted was a lot / to be your man was something I could not’

Het maakte van Ha Ha Heartbreak de meest persoonlijke en waarheidsgetrouwe Warhaus-albums tot nu toe, een waarin hij door de verschillende stadia van rouw en verdriet navigeert: beginnend met ontkenning, door overmoedige weerstand heen gaand, evoluerend naar wanhoop, om uiteindelijk te komen tot bescheiden berusting in de sombere conclusie “Best I Ever Had”: 'Alles wat ik ooit wilde was veel / je man zijn was iets wat ik niet kon'.

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12