Ga direct naar: Hoofdinhoud
Togo All Stars
29 jan 2023
Tickets15.00
zo 29 jan 2023

Togo All Stars

I.S.M. Muziekgebouw EIndhoven
20:00 Zaal open om 19:30
Kleine Zaal
Tickets15.00
Togo All Stars

Deze show wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven.

Een muzikale reis door West-Afrika

Togo All Stars neemt je mee op een muzikale reis door West-Afrika. Muziek uit Lomé, de hoofdstad van Togo. Het Ghanese Accra, waar highlife ontstond in de jaren 50’. Cotonou, de geboorteplaats van het befaamde Orchestre Poly Rythmo. En Lagos, waar grondlegger Fela Kuti zijn afrobeat creëerde. Al deze invloeden komen terug in de muziek van één van Lomé’s toonaangevende bands: Togo All Stars. Op zondag 29 januari brengen ze hun kenmerkende Togolese sound gedrenkt in afrofunk en voodoo-ritmes naar Effenaar.

Moderniteit en diepe tradities

De band combineert het beste van twee generaties. Zanger Aguey Cudjoe was een afrofunk-pionier in Accra in de jaren ’70, het creatief hoogtepunt van de West-Afrikaanse muziek. Awumakuga Oto Rodrigue wordt gezien als de meest getalenteerde jonge zanger van Lomé en heeft als missie om de afrobeat-erfenis van idool Fela Kuti voor te zetten. Aangesterkt door drummer Agbozo (Youssou N’Dour) weet de groep zowel de moderniteit als de diepe tradities te belichamen.

Spectaculaire live-reputatie

Met het zwaar-ritmisch geluid van vloeiende gitaren en pulserende hoorns als ruggengraat weten de All Stars zich sinds het debuutalbum (2018) voortdurend te vernieuwen. De band bouwde al een live-reputatie op met spectaculaire shows op festivals als North Sea Jazz Festival en Down The Rabbit Hole.

Nieuw album: Fâ

Vijf jaar na het verschijnen van hun debuutplaat is het nu tijd voor de opvolger Fâ; vernoemd naar voodoo-Orakel van Fâ. Voor hun tweede album raadpleegde Togo All Stars Collective meer dan eens de Fâ. De muzikanten reisden naar verschillende Vaudou-tempels, spraken met priesters en namen deel aan ceremonies, waarbij ze muziek maakten met ingewijden. Het funky album Fâ brengt een boodschap naar alle mensen om zichzelf terug te winnen en bovendien krijg je er zin van om te dansen.

Artikel - Togo All Stars: een muzikale reis door West-Afrika

Om het swingende afro-funkgezelschap Togo All Stars beter te begrijpen ging marketeer Koen op online-expeditie door het muzikale landschap van West-Afrika. In het artikel neemt hij je mee langs verschillende invloeden die ervoor zorgen dat Togo All Stars klinken zoals ze doen. Wil je meer weten? Lees het artikel dan via de onderstaande link. 

Togo All Stars: een muzikale reis door West-Afrika

Bij de show van Togo All Stars worden jullie warmgedraaid door Global Adventures: het alter-ego van de Eindhovense DJ H de Hype. Met een voorliefde voor exotische muziek is hij geschikt om jullie de beste afrobeat te serveren en meer! 

Global Adventures
De Togo All Stars grooven door met een unieke mix van afrobeat, funk en voodoo ★★★★
Robert van Gijsel, De Volkskrant

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12