Ga direct naar: Hoofdinhoud
Bob Marley Tribute: CatchAFire50 door Rootsriders
21 mei 2023
Tickets26.00
zo 21 mei 2023
club card

Bob Marley Tribute: CatchAFire50 door Rootsriders

20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets26.00
Bob Marley Tribute - CatchAFire50 - Rootsriders

Tijdschema

19:30 Deuren / DJ
20:15 Rootsriders 
(tijden onder voorbehoud)

Bob Marley's 'Catch A Fire'

1973; het jaar waarin reggaelegende Bob Marley internationaal doorbrak en zichzelf kroonde tot de onbetwiste koning van het genre met zijn album ‘Catch A Fire’. Samen met de befaamde begeleidingsband The Wailers bracht Marley zijn hartverwarmende sound en opzwepende ritmes, sociaal bewogen teksten en boodschap van liefde in dat decennium de wereld over. Ze groeiden uit tot één van de allergrootste muzikale smaakmakers van de muziekgeschiedenis. Veel te jong, overleed hij op 36-jarige leeftijd in 1981. Toch luisteren er vandaag de dag nog miljoenen mensen naar het omvangrijke en indrukwekkende oeuvre van de Marley. 

''de beste Marley tribute band ter wereld''

Rootsriders staan bekend als één van de bekendste Bob Marley Tribute bands wereldwijd. Nu, 50 jaar na deze doorbraak, zetten Rootsriders dit iconische meesterwerk nog eens in de schijnwerpers en laat de band zien waarom zij in de afgelopen 17 jaar zijn uitgegroeid tot “de beste Marley tribute band ter wereld.” (BBC Radio) 

Telefoontje van Ky-Mani Marley

Rootsriders zijn in het leven geroepen ter ere van Bob Marley's 25e sterfdag. Inmiddels speelt de band al jaren een belangrijke rol in het Nederlandse live-circuit. Bekende oud leden van het gezelschap zijn de befaamde zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse; en ook oud The Voice runner-up Mitchell Bruinings, die wereldwijd viraal ging met zijn vertaling van Marley's 'Redemption Song' en hiervoor telefonische complimenten kreeg van Bob's zoon Ky-Mani Marley. De huidige zanger Mo Ali werd gevonden via sociale media gevonden in Sudan.  

Uitverkochte Ziggo Dome

De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma 'The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de 3 andere finalisten van het programma. 

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12