Ga direct naar: Hoofdinhoud
Motocultor Festival Tour: Orphaned Land | nieuwe datum
28 nov 2024
Tickets26.00
do 28 nov 2024

Motocultor Festival Tour: Orphaned Land | nieuwe datum

+ Dirty Shirt + Royal Rage + Ring of Gyges + Stråle
19:00 Zaal open om 18:30
Kleine Zaal
Tickets26.00
orphaned land

Let op: dit is het verplaatste concert van vrijdag 12 januari. Aangeschafte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum, je hoeft hiervoor geen verdere actie voor te ondernemen. Ben je verhinderd op de nieuwe datum? Dan is restitutie van jouw ticket(s) natuurlijk mogelijk. Ticketkopers hebben een persoonlijk bericht ontvangen.

Vandaag hebben we met het Motocultor Festival Across Europe Tour een reis door het hart van de metalscene, met 5 bands uit 4 continenten, die allemaal traditionele klanken uit hun thuisland mixen met heavy gitaren.

Bovenaan de line-up staat Orphaned Land. Deze Israëlische metal band combineert progressieve metal, death/doom, Joodse en Arabische invloeden. De groep onder leiding van Kobi Farhi (zang) en Uri Zelcha (bas) noemen zichzelf “the pioneers of Oriental metal” en daar is wel iets voor te zeggen. Ze gaan al bijna 30 jaar mee, hebben een compleet unieke sound en geweldige progmetal platen gemaakt zoals ‘Mabool’ en ‘The Never Ending Way of ORwarriOR’. Elk album heeft een concept dat verband houdt met twee uitersten: een ontmoeting van oost en west, verleden en heden, licht en duisternis en God en Satan.

Dirty Shirt

Dirty Shirt is één van de meest originele en succesvolle rockbands van Oost-Europa, met een consistente aanwezigheid op internationaal niveau in zowel de media als tijdens hun tours. Hoewel hun muziek is gebaseerd op het moderne hardcore-metalgeluid, combineert Dirty Shirt moeiteloos verschillende genres waarbij ze vooral bekend staan om de muzikale invloeden die voortkomen uit Oost-Europese traditionele muziek. Het gebruik van traditionele akoestische instrumenten in de studio en op het podium maakt deze mix nog authentieker. Met pakkende en dansbare nummers, spreken niet alleen de metal fans maar ook een breder publiek aan.

Royal Rage

Royal Rage is een Braziliaanse thrash-metal band uit de stad Curitiba. Van alle bands op deze line-up blijven zij het dichtste bij de conventionele metalstructuren, maar toch hoor je op een plaat als ‘Conquer’ al snel dat deze band echt alleen uit Brazilië kan komen.

Ring of Gyges

IJsland is een een grotendeels onbewoond land met machtige bergen en ongerepte natuur. En die leegte en stilte hoor je terug in de soundscapes van de progressieve metalband Ring of Gyges.

Stråle

Opener Stråle komt uit Finland en maken alternatieve rock met een gothic rock randje.

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12