Ga direct naar: Hoofdinhoud
za 3 jun 2023
club card

MICH

+ Karel | Melancholische mix van post-punk en new wave

Piet Parra, Sofie Winterson, Bastiaan Bosma, Rimer London en Mick Johan vormen samen studioproject MICH. Postpunk, krautrock, shoegaze, new wave; alle genres die een DIY attitude passen worden in hun muziek verkend.  Deprimerende liedjes met vrolijke gitaarmelodieën à la The Cure, maar dan meestal net een stukje sneller. Een warme zomer waarin alles sterft. Een gothic in het pretpark. Een heerlijk bandje om je schouders over op te halen. 

Live bestaat de band uit: Sofie Winterson, Bastiaan Bosma, Mick Johan, Benny Komala, Marc Kniphorst en Barend Brieffies.

Tijdschema

20:00 uur: Deuren open
20:30-21:00 uur: Show Karel
21:30 uur: Show MICH
(tijden zijn onder voorbehoud)

Nuts

Er is een nieuw MICH album. Nuts klinkt verrassend aangenaam en poppy. Het kost moeite om de muziek niet als vrolijk te bestempelen. Godzijdank gaan de teksten als vanouds over de gigantische hoeveelheid leegte in onze levens, die ons langzaam tegen de plinten van het bestaan lijkt te verpletteren.

Nuts Mich

 

 

Een verwijzing naar The Cure ontbreekt in geen enkele Mich-recensie, maar wat moet je ook? Ook op hun derde album Nutshebben ze je na twee à drie seconden alweer zo ver dat je er met geen mogelijkheid omheen kunt: die gitaarlijn van Piet Parra, het is onmiskenbaar.
De Volkskrant

Support: Karel

Liedjes over kleine onderwerpen, groter dan het leven. Karel trechtert synthpop en new wave tot nostalgische tracks met anthem-kwaliteiten. Waar de opnames je in een intieme gemoedstoestand brengen, transformeert Karel ze op het podium in een explosief soort euforie die ongezien of gehoord wordt. Wanneer songwriting en uitvoering op één lijn liggen - eens in je leven.

Karel

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12