Ga direct naar: Hoofdinhoud
michsc

De aanstekelijke genremix van MICH

Van postpunk en krautrock naar shoegaze en new wave

AuteurLotte Stultiens

Van studioproject naar liveband

mich sc2

Studioproject MICH bestaat uit Bastiaan Bosma (Aux Raus), Piet Parra (Le Le), Mick Johan (Firestone) en Rimer London (Le Le). Ja, dat lees je goed: studioproject. In eerste instantie was dat eigenlijk meer de insteek, in plaats van een toerende band te vormen die optredens geeft door het hele land. Toch heeft de keuze om hier wel voor te gaan de band geen windeieren gelegd. Op menig podium hebben ze de harten van muziekliefhebbers al weten te veroveren. 

Vrolijkmakende gitaarmelodieën verpakt in deprimerende liedjes

mich sc3

Waarom het zo aanstekelijk is? MICH weet een bijzonder fijne sound te creëren rondom minder vrolijke teksten. Neem bijvoorbeeld 'A Hassle', wat in de eerste seconde al klinkt als een onweerstaanbare uitnodiging om de dansvloer op te zoeken, maar tegelijkertijd zou het ook perfect kunnen dienen als soundtrack van een laidback stranddag. Qua genre is het lastig een label erop te plakken. Het gaat van krautrock naar postpunk en van new wave naar shoegaze. Hoe cool is dat?

We're all.... nuts

mich sc

Op zaterdag 3 juni is het tijd om de underground vloeren van het Stroomhuisje te vullen met de sound van een warme zomer waarin alles sterft. Het gevoel van in de rups op de kermis rekenen op dat extra gratis rondje dat nooit komt. Al luidt het motto van de band 'Joy Of Missing Out', ze zingen niet voor niets over een ding wat we met z'n allen gemeen hebben, namelijk: ''We're All Nuts''. Conclusie: blok 3 juni in je agenda en wees erbij in het Stroomhuis! 

michsc
De aanstekelijke genremix van MICHVan postpunk en krautrock naar shoegaze en new wave