Ga direct naar: Hoofdinhoud
KRS-One + Afu Ra + McGyver + The Beat Oven
04 dec 2022
Tickets27.50
zo 4 dec 2022

KRS-One + Afu Ra + McGyver + The Beat Oven

20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets27.50
KRS-One

Tijdschema

19:30 Deuren open
20:00 McGyver
20:50 Afu-Ra
21:45-22:35 KRS-One
(tijden onder voorbehoud) 

Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

Door de jaren heen blies KRS-One (Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone) het dak al meerdere malen van Effenaar. Nu komt de oldskool rapper terug om het nog eens dunnetjes over te doen. KRS-One stond bekend als hét gezicht van Boogie Down Productions, een van de meest invloedrijke hardcore hiphopcrews uit de 80’s. Op het hoogtepunt van zijn carrière kreeg hij zijn bijnaam ‘the Teacher’ naar aanleiding van zijn politieke en sociaal bewuste raps. 

Woop-Woop! That's the sound of da Police

Op 'Sex and Violence (1992) verruilde KRS-One zijn prekerige stijl voor een hardere aanpak. Deze benadering zette de rapper voort op zijn eerste soloalbum 'Return of the Boom Bap' (1993) met o.a. mega-hit 'Sound of da Police'. Enkele jaren later volgde het album 'I Got Next' (1997) met het bekende 'Step into a World (Rapture's Delight). In de afgelopen 3 decennia bewees de Blastmaster keer op keer de kneepjes van het vak te kennen. Op zondag 4 december komt KRS-One terug naar Eindhoven met de bekende classics én nieuw materiaal.  

Support 1: Afu-Ra

Support in de vorm van Afu-Ra komt rechtstreeks uit de New Yorkse underground scene. Zijn rap-portfolio bevat samenwerkingen met grootheden als Gang Starr's Guru en DJ Premier, Wu Tang's RZA en GZA én Ky-Mani Marley. Op zijn laatste album 'Urban Chemistry', geproduceerd door Digital Cut, brengt Afu-Ra een mix van hiphop, soul en reggae

Support 2: McGyver

De andere support komt van de Nederlands-Canadese McGyver. Met zijn energieke liveperformance en klassieke 90s sound brengt hij het terug naar de roots. De enige artiest van Nederlandse bodem die met legendes als o.a. Pete Rock, Fredro Starr (Onyx) en Large Professor heeft gewerkt. Verder is McGyver de eerste Nederlandse freestyle kampioen & wereld finalist (End of the Weak 2017).

McGyver

Support 3: The Beat Oven

Daarnaast worden jullie opgewarmd door Eindhovens underground DJ-, MC- en eventcollectief: The Beat Oven. Met hun krachten gebundeld geven Droppa, Supa Dave en Reci-P een platform voor opkomende en gevestigde artiesten, DJ's en producers op zowel lokaal als nationaal niveau.

In gesprek met de makers: Adrien Stanziani & Donna Sophia

Op zondag 4 december staat raplegende KRS-One in Effenaar. Een toffe show verdient een toffe poster, dus vroegen we hiphopliefhebbers Adrien (illustratie) en Donna (vormgeving) een affiche te ontwerpen. Hierover gingen we in gesprek met de makers. 

Lees het korte interview via deze link

KRS
Illustratie: Adrien Stanziani | Affiche Ontwerp: Donna Sophia

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12