Ga direct naar: Hoofdinhoud
Kovacs
23 nov 2023
Tickets28.50
do 23 nov 2023
uitverkocht

Kovacs

Een donkere en rauwe combinatie van pop-noir en jazz | + Morpheus
20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets28.50
Kovacs header

Sharon Kovacs is een raadselachtig fenomeen. Voortgekomen uit de muziekschool en open-mic avonden in Eindhoven, heeft ze inmiddels haar unieke pad gesmeed door de sluwe kronkels en knopen van het leven en de wereld in vervoering gebracht met haar boze allure. De Bond-achtige tango noir van EP ‘My Love’ uit 2013 werd een Europese hit, het debuutalbum ‘Shades of Black’ haalde de hitlijsten in 36 landen en ‘Cheap Smell’ was een van de meest eerlijke en inspirerende soul albums van het decennium. Kovac’s donkere en rauwe stemgeluid tipt aan grootheden als Billie Holiday, Nina Simone, Amy Winehouse en Portishead’s Beth Gibbons en maakt haar een zwoele wereldster in wording.

Tijdschema

19:30 Deuren open
20:15 Morpheus
21:00 Kovacs
(tijden onder voorbehoud) 

Child of Sin

Onlangs kwam het derde album Child of Sin (2023) uit, met het op true crime geïnspireerde pop-noir nummer 'Bang Bang' én een opmerkelijk duet met Rammstein's Till Lindemann. Niet de meest voor de hand liggende combinatie, wel een hele sterke. Ontdaan van demonen, bevrijd van ketens en op weg naar geluk: met Child of Sin levert Kovacs een stevig visitekaartje af. Op donderdag 23 november hoor je het live in onze Grote Zaal.

Dit concert is een samenwerking tussen Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven.

Support: Morpheus

Met zijn innemende stem debuteert de Amsterdamse singer-songwriter Morpheus dit jaar met zijn debuut-EP ‘Morphosis’. Geïnspireerd door Jacques Brel en Kate Bush, draait het project om het vertellen van echte verhalen met bezielde vocalen. Na het onverwachte verlies van zijn moeder, besloot Morpheus deze aangrijpende ervaring om te zetten in kracht, heling en wijsheid. Iedere song is thuis in de woonkamer in één take opgenomen, zodat de mechaniek van de piano en iedere adem te horen zijn. Schoonheid zit voor Morpheus namelijk niet in een perfecte opname maar juist in het vangen van het moment.

Morpheus

Alvast een locker reserveren?

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12