Ga direct naar: Hoofdinhoud
Koningsdag Buiten - HENGE, Banji, Cloudsurfers, Boskat en meer
27 apr 2023
do 27 apr 2023
Gratis

Koningsdag Buiten - HENGE, Banji, Cloudsurfers, Boskat en meer

Dé (gratis toegankelijke) plek in de binnenstad voor het hele gezin
13:30 - 22:00Zaal open om 13:00
Effenaar Buiten
koningsdag header

Hiep hiep hoera! Op 27 april is het weer tijd voor de verjaardag van onze koning. Na 10 jaar radiostilte kondigen we met trots aan dat we deze mooie dag eindelijk weer eens goed gaan vieren met Koningsdag Buiten. Geen zin in collectief feestgedruis, te hard naar elkaar moeten schreeuwen voor een DJ booth of bankhangen voor de tv met een oranje tompouce? Effenaar Buiten wordt op Koningsdag omgetoverd tot dé plek in de binnenstad waar we 8 hedendaagse gitaarbands presenteren, waarvan 4 lokale talenten uit Eindhoven. Er zal ook een kids area zijn, zodat de kleintjes zich ook niet hoeven te vervelen. Kom met ons genieten in het zonnetje van goede livemuziek en een relaxte sfeer. En dat allemaal… gratis en voor niets!

13.30 - 14.00 | Whiff & The Wet Socks

Scheurend funky. Dansbaar. Recalcitrant. Dat zijn Whiff & The Wet Socks. Onder leiding van Eindhovense producer Dries van Elten spelen de jonge honden voor Koningsdag bij de Effenaar.

Hun nieuwe plaat Sugar Rush werd geschreven met het podium in het achterhoofd, en dat is te horen. Hun eigenwijze mix van stijlen leent zich perfect voor energieke liveshows waarin je als publiek wel mee móét met wat er zich op het podium en in de zaal afspeelt. Maak je klaar voor deze energieke muzikale trip! 

whiff wetsocks
Whiff & The Wet Socks

14.30 - 15.00 | MAYLEAF

MAYLEAF is een alternative grunge/rock band die zijn inspiratie haalt uit rauwe, vuige fuzz & 90’s tunes. Poppy sounds gecreëerd door laag grommende telecasters; tracks rechtstreeks uit de garage. Voor liefhebbers van Weezer, Drug Church & Bayside.

mayleaf
MAYLEAF - foto: Emily Parry

15.30 - 16.15 | FIEP

Van post punky praatzang tot..... FIEP indie noemen doet onvoldoende recht aan het vernuft, de fantasie en 'catchiness' van de songs. FIEP maakt energieke, positieve popsongs met een bite. De oprichter van de band, Veerle Suzanna Driessen, zag het daglicht als eerste tijdens de Amsterdamse Popprijs 2021 waarvoor ze werd geselecteerd met slechts een paar demo’s op zak. Sindsdien is het hard gegaan. Finale Amsterdamse Popprijs, voorprogramma van o.a. Wet Leg en Ratboys, live-sessies bij 3voor12 en KINK en deelname Popronde 2022 als OOR-talent, waar ze één van de meeste geboekte bands waren. Als klap op de vuurpijl schitterden ze onlangs nog op Eurosonic Noorderslag.

fiep
FIEP

16.15 - 16.35 | HOBOJOBOS

HOBOJOBOS is een Eindhovense punkband met folkse invloeden. Met hun Nederlandstalige, energieke en tegendraadse muziek krijgen ze iedereen aan het zingen en aan het dansen. Vrolijke nummers over depressie en boze teksten over allerlaagste zaken. Ze spelen akoestisch en gelijkvloers en nemen je mee in hun verzet. Een unieke ervaring!

hobo jobos
HOBOJOBOS

16.50 - 17.35 | CLOUDSURFERS

Onvoorspelbaar, sweaty en fiery: CLOUDSURFERS is zonder twijfel een van de meest veelbelovende bands die op dit moment uit de Nederlandse garagepunkscene komt. Gevoed door een opstelling met twee drummers zet de band met gemak elk publiek in vuur en vlam. Met een geweldige live-reputatie hebben ze een nieuw album opgenomen dat eind 2023 zal verschijnen. Voor fans van Osees, King Gizzard & The Lizard Wizard en Ty Segall.

cloudsurfers
CLOUDSURFERS

18.10 - 18.55 | BOSKAT

Het Antwerpse duo BOSKAT produceert luide, alternatieve rock ‘n’ roll. Met scherpe riffs, puntige songs en een gestoorde dynamiek hakken Tibo (drums) en Vincent (vocals en gitaar) in op je trommelvliezen en gemoedstoestand.

BOSKat
BOSKAT

19.25 - 20.15 | Banji

Banji is een vers indiekwartet uit Nederland. Hun nummers zou je kunnen omschrijven als de muzikale belichaming van bungelende kettingen, loszittende tuinbroeken, 8-bit arcade en ironische kringloopwinkelvondsten. Met hun originele geluid (funky alternatieve pop en hiphop, met knerpende baslijnen en dansende keyboards) werken liedjes als TalkieWalkie en Dogbreath super aanstekelijk.

banji
Banji

20.45 - 21.45 | HENGE

De muziek van HENGE ontsnapt aan definitie, maar neemt een ruimte in tussen rave en progrock waarvan niemand wist dat die bestond. Het is energiek, subversief en verkwikkend speels, joyful op weg naar 'waar nog nooit iemand is geweest'. Uiteindelijk verspreidt HENGE een boodschap van hoop die het publiek geamuseerd en opgewekt achterlaat. 

henge
HENGE

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12