Ga direct naar: Hoofdinhoud
FLOWS: Hef & Crooks, ADF Samski, Dikke, sor en meer.
24 mrt 2023
vr 24 mrt 2023

FLOWS: Hef & Crooks, ADF Samski, Dikke, sor en meer.

For The Culture

Let op: voor deze avond geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.

Timetable

22:00 DJ Fato
23:00 Siggy & D1ns
23:30 DIKKE
00:00 DJ DYLVN
01:00 Adje
01:30 Hef & Croosk
02:00 Idaly
02:30 ADF Samski
03:00 sor
03:30 Yssi SB

FLOWS

Met trots presenteren we Eindhovens nieuwste hiphop-nachtconcept FLOWS. Op vrijdag 24 maart trappen ze de deur in met meteen een ijzersterke line-up. Van Nederlandse hiphop-grootheden als Hef & Crooks, Idaly en Adje tot de klassieke clash van sor én van Belgisch talent als Dikke tot de vaandeldragers van de nieuwe generatie met ADF Samski, Yssi SB, Siggy & D1ns en DJ DYLVN. For the culture!  

De stromingen van hiphop party FLOWS

Hef

Hef wordt in 2008 met zijn videoclip ‘Puur’ in één klap het gezicht van de wijk Hoogvliet in Rotterdam. Met zijn unieke stijl en rauwe overkomen vergaart hij de aandacht van de straat. Samen met zijn broers Crooks en Adje brengt hij na diverse videoclips en een spraakmakende 101Barz sessie de mixtape ‘Boyz In De Hood vol. 1’ uit. Hef is eerlijk over alle armoede en ellende in de wereld waar hij vandaan komt maar ook over het saamhorigheid en de leuke kanten.

Hef - FLOWS

Freddie Crooks

Crooks begon zijn carrière op jonge leeftijd en blies iedereen weg met zijn studiosessie bij 101Barz op 16-jarige leeftijd. De sessie werd een groot succes en is ruim twee miljoen keer bekeken. In hetzelfde jaar bracht hij samen met zijn twee broers Adje en Hef een mixtape uit, ‘Boys in de hood vol. 1’ genaamd. Door de jaren heen deelde hij de microfoon met de halve rapgame, wat een arsenaal aan goede verses oplevert.

Crooks - FLOWS

Adje

Met Adje ligt de portie hiphop recht voor zijn raap op je bord en vliegen de punchlines je constant om de oren! Nog onder de naam Ado'nis, zette hij zich meteen op de kaart met de mixtape 'Who The Fuck is Ado'nis' en tourde hij met De Jeugd Van Tegenwoordig. Inmiddels is Adje een ware legend in de game! Dankzij klassieke en toonaangevende hits als ‘Fok Wachten’, ‘Verlof’, ‘Coño’ en ‘Hele Meneer’ is Adje al jaren geliefd op zowel de straat als in de clubs.

Adje - FLOWS

Idaly

Voordat hij bekend werd als Idaly, was hij actief onder de naam Idje en gold hij als veelbelovend talent. Reverse nam de rapper al vroeg onder zijn vleugels. Op Reverse zijn producers album stond Idaly dan ook 3 keer op de tracklist. In zijn jongere jaren mocht de Amsterdamse rapper veel leren van Adje en zijn bijbehorende Sloddervosgang movement.

Idaly - FLOWS

sor

sor is onderdeel van het collectief Black Acid als artiest en producer. In 2019 kreeg de jonge artiest te maken met gehoorverlies, wat hem dwong nog creatiever te moeten werken. Het gebruik van synthesizers, met hun karakteristieke rijke geluid, bleek uitkomst te bieden en is inmiddels kenmerkend voor sor's werk. Op zijn drieluik Bae Doven bracht hij de werelden van hiphop en klassieke muziek samen in een vernieuwende clash. 

sor - FLOWS

DIKKE

Onder het alias van DIKKE houdt Mohamed Eddahbi Agounad zich schuil: een rapper met het hart op de tong en scherpe hiphop tussen de kaken. Op 130KILO, het album wat DIKKE  in 2021 uitbracht, zette DIKKE de directe manier van rappen in de schijnwerpers. In de tien nummers verwerkte hij veel straattaal, Marokkaanse slang, eerlijke en harde teksten.

DIKKE - FLOWS

ADF Samski

ADF Samski’s track 'No Hook' ging viraal in 2019 en wist daarna dat hij goud in handen had. De serie werd uitgebreid met 'No Hook 2' en 'No Hook 3' waar laatstgenoemde inmiddels staat op meer dan 6 miljoen views op YouTube. De succesformulie van Samski zijn 'No Hook' tracks zit hem in het feit dat als een oldskool rapper komt in een nieuw jasje

ADF Samski - FLOWS

Yssi SB

In maart 2020 bracht Yssi de track 'Paper Zien' uit. Dit was de eerste release onder Henkie T zijn label Quatro Vision. Kort daarna verschijnt de remix van Paper Zien. Op de remix staan gastbijdrages van niemand minder dan Henkie T, Jack, Sevn Alias en Josylvio. Niet gek voor een jongen van 20.

Yssi SB - FLOWS

Siggy & D1ns

Siggy & D1ns brachten vorig jaar hun tunes Rondjes en Familie uit en gaven daarmee een duidelijk signaal af: er komen nieuwe, grote spelers aan in de Nederlandse hiphopscene. Het rapduo staat dit jaar voor het eerst in de FunX DiXte 1000 met het nummer 'All Eyes On Me'.

DJ DYLVN

DJ DYLVN begon zijn carrière als de DJ van Ronnie Flex en maakte snel naam in Nederland en België. Na meerdere succesvolle clubtours, releaset DJ DYLVN sinds 2018 ook eigen tracks. Zijn debuut EP 'Chase', werd meer dan 35 miljoen keer gestreamd en bevat onder andere samenwerkingen met grote Nederlandse artiesten waaronder Dopebwoy, Ronnie Flex, Jonna Fraser en Hef. Kort hierna bracht DJ DYLVN samen met Tabitha en Hansie de hit single 'Speling' uit welke al snel de platina status bereikte.

DJ DYLVN

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12