Ga direct naar: Hoofdinhoud
zo 25 feb 2024
club card

Dead Boys

Exclusieve NL show! | + The Spades + Lipstick Vibrators

De iconische cult-punk band Dead Boys, opgericht in Cleveland in 1976, was een van de eersten die de protopunk hartstocht van bands als The Stooges en The New York Dolls combineerde met een nieuw niveau van intense energie. Als een feniks herrijzen ze uit de as van de punkgeschiedenis, in een nieuwe samenstelling maar met diezelfde verwoestende energie die hen ooit definieerde.

Tijdschema

20.00 -20.30 uur : Show The Spades
20.50 - 21.20 uur: Show The Lipstick Vibrators
21.45 - 23.00 uur: Show Dead Boys
(tijden zijn onder voorbehoud)

Young, Loud and Snotty

Het debuutalbum uit 1977, "Young, Loud and Snotty", werd een mijlpaal in de vroege hardcore punk en leverde ons een van de eerste grote punk anthems op, "Sonic Reducer".

Na het tweede album ging de band in 1979 ieder hun eigen weg. Er waren enkele sporadische reünies in de jaren tachtig, maar na het overlijden van de charismatische zanger Stiv Bators in 1990 gingen de leden hun eigen weg, afgezien van twee korte reünies in 2004 en 2005.

“Dead Boys lived it like they played it”

Cheetah Chrome

De heropleving van de Dead Boys begon met gitarist Cheetah Chrome. "Ik heb de afgelopen tien jaar mijn soloband gehad, en nummers van Dead Boys zijn altijd opgenomen in mijn shows en in de loop van de tijd kwam de juiste mix van mensen samen om het Dead Boys-geluid neer te zetten en soms te versterken. Een solide band die de prestaties en het geluid kan interpreteren en leveren die nodig zijn om de authenticiteit van de Dead Boys te behouden. Ik zing zelf al twintig jaar de Dead Boys-nummers omdat ik geen andere zanger kon vinden die ik voldoende vertrouwde om het aan te geven. optreden met Jake, het was als: 'Je snapt het, man!! Ik denk dat Stiv erg trots zou zijn op onze keuze.'

Support: The Spades

Rechtstreeks uit de goot van  Eindhoven Rockcity; The Spades! Gespecialiseerd in het produceren van een sleazy, vette, compromisloze en luide punkrock ‘n roll-sound. De voornaamste reden voor hun bestaan ​​is een onstuitbare drang om alle frustraties en vernederingen die het leven hen heeft gegeven los te laten. Live drijven ze hun shows tot het uiterste en nemen de vijf leden de volledige controle over hun publiek.

Support: Lipstick Vibrators

Lipstick Vibrators is wilde rock-‘n-roll op volle toeren, als een Chevrolet bestuurd door Charles Manson door de straten van Parijs. Energieke (punk)rock vergelijkbaar met The Stooges, Devil Dogs of New Bomb Turks.

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12