Ga direct naar: Hoofdinhoud
zo 21 apr 2024
club card

Captain Kaiser

Veelbelovende, rauwe punk met een hardcore randje | + STiCKFiGS

Het Belgische vijftal van Captain Kaiser zet zonder hype en zonder bullshit vele zalen in het zweet. Dat punk tot in de poriën zit is dan ook duidelijk voelbaar. Groeien gaat voor de band niet enkel over de stap van het jeugdhuis naar de Trix of De Roma, maar ook over blijven zoeken naar hoe het muzikaal sterker en emotioneel dieper kan. Onder impuls van producer en hardcore-eindbaas Jay Maas(Defeater) blijft de groep pakkende melodieën spuwen en klinken ze rijper en rauwer. De een schaart het onder postpunk, de ander onder hardcore, maar bovenal zijn het songs die je moet voelen.

Tijdschema

20:00 Deuren open
20:30 STiCKFiGS
21:30 Captain Kaiser

(tijden zijn onder voorbehoud)

RHYME&REASON

In het najaar van 2023 hun nieuwe plaat RHYME&REASON. Een album dat niet alleen een band, maar ook een frontman in volle groei laat zien. Vier jaar geleden verloor hij zijn moeder en in deze plaat weet hij te verwerken wat hij tegen zijn vrienden vaak niet gezegd kreeg. Met teksten die de ziel balsemen en er tegelijk als een breekmes op in hakken, hoor je hoe hij de woorden op zijn hand weegt en zoekt naar wat hij wil zeggen. Op het einde zie je hem zo naar de hemel kijken, terwijl de groep nog één keer losgaat in een moment van zeldzame euforie op een donkere plaat.

Met RHYME&REASON maakt de band een prachtig eerbetoon én hun beste plaat tot nu toe. Het zwaardere gevoel zorgde muzikaal namelijk voor heel wat meer diepgang, wat Vansant’s pakkende teksten alleen nog maar meer in de verf zetten. We kunnen er veel over zeggen, maar eigenlijk valt het ook heel kort samen te vatten: Captain Kaiser is een van de beste Belgische gitaarbands van het moment.
Dansende Beren

Support: STiCKFiGS

STiCKFiGS is een power trio uit Den Haag dat voortvloeide uit de op 90's poppunk geïnspireerde band Fexet. Ze werden al opgemerkt door Fat Mike van NOFX tijdens Lowlands, waarna de band werd uitgenodigd hun voorprogramma te spelen. Met pakkende, snelle en vooral ingenieuze punkliedjes over onderwerpen als vriendschap en nostalgie zetten ze hun muzikale avontuur voort en brengen ze de gloriedagen van vroeger weer helemaal terug in een nieuw jasje.

stickfigs

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12