Ga direct naar: Hoofdinhoud
BRIDGE Festival Heroes Night
10 mei 2023
Tickets19.50
wo 10 mei 2023

BRIDGE Festival Heroes Night

Met: Leendert Haaksma (o.a. Anouk) + Vedran Mircetic (De Staat) + Menno Gootjens (Focus)
20:15 Zaal open om 19:30
Kleine Zaal
Tickets19.50
BRIDGE Header

Deze Bridge Heroes Night wordt mede mogelijk gemaakt door Guitarmatrix.

Heroes Night

Gitaarhelden verdienen een podium. En dat krijgen ze op 10 mei in de Effenaar. Met Leendert Haaksma, Vedran Mircetic en Menno Gootjes staan een paar van de grootste rockgitaristen van Nederland op het programma van deze Heroes Night. De gitaristen worden begeleid door Manuel Hugas op bas en Martijn Vink op drums.

Leendert Haaksma

Hoewel de gitaarhelden misschien weinig introductie behoeven, stippen we toch even wat palmares aan van deze drie bijzondere instrumentalisten. Leendert Haaksma is niets minder dan een held op de gitaar. Je kent ‘m misschien van zijn werk met Anouk, maar ook als soloartiest is hij fenomenaal. Lang was hij gedienstig aan anderen, maar op debuutalbum XII Combustions trekt hij alle eigen registers open.

Vedran Mircetic

Alle registers opentrekken: da’s iets waar ook gitaartovenaar Vedran Mircetic goed in is. Als gitarist van De Staat laat hij de composities van de Nijmeegse band tot grote hoogte stijgen. Vedran geeft hiernaast les op het conservatorium van Amsterdam en staat bekend als iemand die altijd zoekt naar nieuwe geluiden. ‘Pedalenkoning’ wordt hij ook wel eens genoemd. Maar de kracht zit bij de gitarist van De Staat toch echt in de vingers en niet in de voeten.

Menno Gootjes

Menno Gootjes completeert het rijtje rockgitaarhelden in de Effenaar. Voor wie Gootjes (o.a. bekend van zijn werk met Focus) nog nooit live zag: brace yourself. Gootjes is een beest op de gitaar. Speelt altijd vanuit z’n tenen, met een compleet eigen touch. Waar mindere goden misschien zenuwen zouden krijgen de fakkel van Jan Akkerman te moeten overnemen, knalt Gootjes er even met verve overheen. Samen met Haaksma en Mircetic belooft het een Heroes Night te worden waar je onderkaak van richting de vloer open zal vallen.

Eén dag eerder vindt er in Muziekgebouw nog een Heroes Night plaats met Martijn Iterson,

Renier Baas en Richard Hallebeek Een avond met drie van Nederlands grootste jazzgitaristen. 

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12