Ga direct naar: Hoofdinhoud
Wende
25 apr 2024
Ticket€39.5
do 25 apr 2024
uitverkocht

Wende

Sterrenlopen Tour | + Robin Kester
20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Ticket€39.5
header wende

Veelzijdigere artiesten dan Wende vind je niet snel. Ze gaat alle kanten op: van pop naar elektronisch en van naar jazz en klassiek. Deze muziekstijlen worden al jaren gecombineerd in grensverleggende interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast is daardoor ook niet de minste en weerspiegelt haar diversiteit; ze heeft een Edison gewonnen in bijna elke categorie en werd daarnaast ook nog als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf. Inmiddels kan wel gesteld worden dat Wende een veteraan is in het Nederlandse muzieklandschap. 

Tijdschema

19:30 Deuren open
20:15-20:45 Robin Kester
21:15 Wende
(tijden onder voorbehoud)

Sterrenlopen

Samen komen we veel verder dan alleen. Dat is de belangrijkste conclusie van Wende’s nieuwste album ‘Sterrenlopen’. De plaat beschrijft haar zoektocht om naar zichzelf te kijken én naar anderen. Met dit langverwachte album neemt Wende een vloeiende afslag richting popmuziek. Afgelopen Lowlands gaf ze alvast een dampende show als voorbode op de tour, waarbij ze aan het einde van haar set afscheid nam van een publiek dat de tranen op de wangen had staan. 

Wende kan poëtisch lief klinken, maar laat vocaal ook het achterste van haar tong zien. Ze is een intense artieste. Dat blijkt eveneens uit de bovengemiddelde teksten. Froukje, S10 en ook Pitou en néomié maken steeds meer naam in de Nederlandse vrouwenpop, maar de al jaren meedraaiende ziel-en-zaligheid-muzikante Wende is nog altijd de grootste ster.
OOR
Hoe nadrukkelijker Wende Snijders (44) de pop binnendringt, hoe intimiderender haar talent wordt. Neem Lowlands, waar ze in augustus optrad: die voordracht, die expressie, die podiumvullende intensiteit. Wie haar ziet, gaat woorden als ‘monstertalent’ en ‘rasartiest’ gebruiken. Nog terecht ook.
De Volkskrant
Wendes nieuwe album Sterrenlopen is een intens en troostrijk geheel van vallen en opstaan. Wie bereid is zich te laten overdonderen, wordt niet teleurgesteld.
NRC

Support: Robin Kester

Zwevend tussen kamerpop, elektronische muziek en psychedelische rock, straalt Kesters experimentele pop een wazige euforie en duistere spanning uit. Met haar hypnotiserende melodieën en gitaarlijnen zal ze ons opwarmen voor de show van Wende.

robin kester

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12