Ga direct naar: Hoofdinhoud
Effenaar 't Wasven met Romy Liz Rose, Whiff & Leadbeaters
28 jul 2024
zo 28 jul 2024
Gratis

Effenaar 't Wasven met Romy Liz Rose, Whiff & Leadbeaters

Samen de zomer vieren bij Groendomein 't Wasven
14:00 - 18:00Zaal open om 13:00
't Wasven
wasven header24

De bloemen staan in bloei, de lammetjes rennen door de wei, kortom: het is weer tijd voor drie nieuwe edities van Effenaar ‘t Wasven. Zoals vanouds vinden de middagen plaats op het gezellige terrein van Groendomein ‘t Wasven. Op drie zomerse zondagen in juni, juli en augustus kun je komen genieten van livemuziek onder het genot van een lekker hapje en drankje. Trek je slippers en picknickkleed uit de kast, en dompel jezelf onder in het onovertroffen Effenaar ’t Wasven zomergevoel. De entree is gratis!

14:00-14:30 Romy Liz Rose

De Rotterdamse singer-songwriter Romy Liz Rose laat zich inspireren door o.a. Madison Cunningham en Adrianne Lenker, waardoor ze klassieke folk weet te verweven met moderne invloeden. Haar songs bestaan uit kwetsbare bekentenissen, hersenspinsels over volwassen worden en het gevoel van meer met jezelf in contact komen.

romy liz rose

15:15-16:00 Whiff

Scheurend funky. Dansbaar. Recalcitrant. Dit valt er normaal te verwachten bij shows van DIY-freak Whiff (Dries van Elten). Speciaal voor Effenaar ’t Wasven komt hij echter met een semi-akoestische show waarin zijn nieuwe album op intiemere manier ter gehore wordt gebracht. De plaat is wederom opgenomen met zijn vrienden van The Wet Socks en wel met een bijzondere twist. Door te experimenten met een zelf opgelegde strenge deadline voor het album is deze binnen een half jaar in zijn geheel geproduceerd, van eerste schetsen tot eindresultaat. De setting van ’t Wasven in combinatie met deze unieke semi-akoestische set maakt het een mooie kans zijn muziek eens in knusse, uitgeklede vorm te beleven.

 

whiff wetsocks

16:30-17:15 Leadbeaters

Dit Amsterdamse gezelschap is veels te rock-'n-roll voor een folk-outfit. Na de luidruchtige scheiding van de eerste Nederlandse streetgrass-formatie The Pedro Delgados bleef tussen de rockende puinhopen een zachte kern over: drie mannen met bravour en branie. Met een mixed grill van Amerikaanse traditionals, oldtime, blues, bluegrass, folk en gospel brengt Leadbeaters een muzikale ode aan de hopelozen, de klaplopers, de armoedzaaiers, de amokmakers en de buitenbeentjes. Dat doen ze in beginsel met banjo, gitaar, contrabas en samenzang, maar hun hart en podium is groot genoeg voor gepassioneerde muzikale broeders. 

leadbeaters

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12