Ga direct naar: Hoofdinhoud
Spiritbox
27 jun 2023
Tickets27.00
di 27 jun 2023
uitverkocht

Spiritbox

+ Unprocessed + InVisions
19:30 Zaal open om 19:00
Grote zaal
Tickets27.00
Spiritbox header

Vernoemd naar een apparaat waarvan sommigen geloven dat het in staat is om met de doden te communiceren, hangt er ook een paranormaal gevoel rondom alles wat de Canadese metalband Spiritbox doet. Al is dit juist een groep artiesten die bruist van het leven en iets opmerkelijks creëert met hun muziek. De band brak halverwege 2020 door met de single ‘Holy Roller’ en sindsdien hebben ze het succes weten te behouden. Een voorbeeld van de juiste band op het juiste moment. In 2021 brachten ze ‘Eternal Blue’ uit, een album vol extreme vocalen van frontvrouw Courtney LaPlante, stevige gitaar, een dromerige laag van ambient synthesizer én een samenwerking met Architects frontman Sam Carter..

Tijdschema

19:00 Deuren open
19:30-20:00 Unprocessed
20:20-21:05 InVisions
21:30 Spiritbox
(tijden onder voorbehoud)

Unprocessed

What’s in a name? Unprocessed betekent iets rauws of onaangeroerd. En toch is de connotatie best willekeurig in combinatie met het aangeboren vermogen van de band om constant te ontwikkelen en te experimenteren met geluid dat, hoewel volledig afgeleid van rauwe en natuurlijke vaardigheid, futuristisch, progressief en veelzijdig van aard is. Het Duitse kwartet creëert een geheel nieuw genre met hun eigen combinatie van progressieve gitaarmuziek met pop en elektronica en vertegenwoordigt een nieuwe evolutie van moderne progressieve metal, zoals blijkt op hun laatste album ‘GOLD’.

InVisions

Sinds de oprichting in York in 2016, uit de as van hun vorige bands, is InVisions een van de hongerigste en meest veelbelovende bands van de Britste metalcore scene geworden. Hun derde album ‘Deadlock’ is hun meest complete en ambitieuze statement tot nu toe. Waar InVisions voorheen leunde op een zwaar geluid, waarin brutaliteit en dieptepunten werden benaderd met de expertise van een sloopaannemer, wilde de band op dit album laten zien dat ze andere tools hebben op sonische schade aan te richten. Deadlock kijkt naar verlies, frustratie en de twijfel die ontstaat wanneer levensvragen beginnen op te duiken.

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12