Ga direct naar: Hoofdinhoud
do 22 feb 2024
uitverkocht
club card

MOOON

Album release van catchy garagerock trio | + Frankie

De wereld van MOOON betreden is alsof je een tijdmachine binnenstapt. Het jonge Brabantse powertrio, bestaande uit de broers Tom en Gijs de Jong en hun neef Timo van Lierop, neemt de luisteraar mee naar de Gouden Eeuw van de popmuziek: de hoogtijdagen van de psychedelica in de jaren 60 en 70. 

Tijdschema

19:30 Deuren open
20:00-20:30 Frankie
21:00 MOOON
(tijden onder voorbehoud)

Zo authentiek mogelijk werken

De band vindt zijn oorsprong in 2013, in een oude boerenschuur ergens in het zuiden des lands. Hier werden de eerste zaadjes geplant voor een muzikaal project dat 10 jaar later nog altijd volop in ontwikkeling is. Éen van de belangrijkste pijlers: zo authentiek mogelijk werken. MOOON is niet van het halfbakken werk, maar gaat voor een sound die qua authenticiteit akelig dichtbij in de buurt van de grondleggers (The Who, The Monkees en Small Faces) komt. Ook minder bekende namen als The Idle Race, Grapefruit en Strawberry Alarm Clock zitten in het DNA van de band.

Derde album: III

Vier jaar na de laatste plaat presenteert het drietal nu het derde album: III. De catchy garagerockers zijn nog steeds vertegenwoordigd, maar worden vergezeld door complexere songs. Op ''You Cannot Know'' horen we bijvoorbeeld een uitgebreide jazzy drumsolo, eindigend in een bijna barok outro segment. Voor inspiratie wordt er nog steeds graag naar het rijke verleden gekeken, maar het drietal duikt steeds dieper het konijnenhol in en experimenteert er lustig op los, resulterend in een kleurrijke mix van stijlen en ideeën, zonder ook maar een moment in te boeten aan authenticiteit en eigenzinnigheid.

Support: Frankie

Frankie is een songwriter uit Tilburg, die liedjes schrijft als een tweesnijdend zwaard. Met een hoofd in de wolken en wortels uit de voeten. Geschreven als een droom, maar gegrond in de werkelijkheid.

frankie

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12