Ga direct naar: Hoofdinhoud
Come As You Are 2023: o.a. Therapy?, Black Box Revelation en Claw Boys Claw
07 okt 2023
Regular Ticket€42.5
za 7 okt 2023

Come As You Are 2023: o.a. Therapy?, Black Box Revelation en Claw Boys Claw

Het beste van drie decennia gitaarmuziek
16:30 Zaal open om 16:00
Meerdere locaties
Regular Ticket€42.5
Come As You Are 2023

Na de succesvolle, uitverkochte ‘covid editie’ van Come As You Are in 2022, zal het festival in 2023 weer in alle zalen van de Effenaar plaatsvinden. Met in totaal 12 rock en grunge acts vieren we ruim dertig jaar gitaarmuziek.

Come As You Are 2023 zal plaatsvinden op zaterdag 7 oktober

Therapy?

Sinds hun doorbraak met klassieker ‘Troublegum’ (1994) gaat de Noord-Ierse rockband Therapy? plankgas vooruit. In hun 3 decennia durende carrière is de band blijven experimenteren richting alle hoeken van de rock, metal en grunge. Ondertussen bracht Therapy? 15 albums uit, deelden ze het podium met grootheden als Ozzy Osbourne en David Holmes. Nu keert de band terug, na hun verpletterende optreden tijdens Come As You Are 2017.

Therapy? - Come As You Are

Black Box Revelation

Black Box Revelation komt naar Come As You Are met hun gloednieuwe album 'Poetic Rivals'. Het album is gemaakt met producer Andy Savours (Black Country, New Road, Arctic Monkeys en My Bloody Valentine) en vanaf 31 maart 2023 te beluisteren.  

Sinds de tour van hun debuutalbum ‘Set Your Head On Fire’ in 2008 is Black Box Revelation een graag geziene gast in Effenaar. In de loop der jaren heeft het Brusselse duo bestaande uit Jan Paternoster en Dries van Dijck rock ’n roll-geschiedenis geschreven; ze waren de eerste Belgische artiesten in David Letterman’s ‘Late Late Show’, maakten opnamen in L.A. met Alain Johannes (Queens Of The Stone Age) én speelden voorprogramma’s voor Meat Puppets, Beady Eye, Jane’s Addiction, Iggy Pop en Seasick Steve.  

Black Box Revelation
‘’They rock! They f*cking rock!(…)Simply the best rock band of the moment” - Seasick Steve
Geert Op de Beeck | Focus Knack BE

Claw Boys Claw

Claw Boys Claw komt terug naar Come As You Are om hun 40e (!) verjaardag te vieren. Samen met gitarist John Cameron vormt frontman Peter te Bos al sinds 1983 de harde kern van Claw Boys Claw. En na al die jaren blijft Te Bos op het podium zelf ook nog een ‘Superkid.’ In totaal bracht de Amsterdamse alternatieve rockmachine meer dan tien platen uit en in 2021 werd daar het laatste album ‘KITE’ aan toegevoegd. Op 7 oktober zing je mee met hits als ‘Rosie’, ‘600 Monkeys’ en ‘I Am Sea’.  

Claw Boys Claw

Paceshifters

Het alternatieve rocktrio Paceshifters komt met hun nieuwste plaat 'Brand New Plan' naar Come As You Are. Met meer dan 10 jaar aan ervaring, shows op festivals als Zwarte Cross, Pinkpop, Exit (Servië) en SXSW én 4 albums op zak was de Nederlandse band klaar voor iets nieuws. En dat hoor je terug op hun laatste album! Op 'Brand New Plan' weet Paceshifters meer ruimte en dynamiek te creëren, zonder in te leveren op de energie en kracht die we van ze gewend zijn.  

Paceshifters

Demob Happy

De Engelse grunge-/psycherockers van Demob Happy tourden al met Jack White en Royal Blood en outlets als DIY-Magazine, NME en The Guardian spraken lovend over de band. Op 26 mei verschijnt hun derde album 'Divine Machines' dus dat is legitieme reden om de band uit te nodigen voor ons CAYA Festival 

De eerste singles 'Run Baby Run' en 'Voodoo Science' zijn al te beluisteren. 

Demob Happy

Them Two - The GOTCHA! Crew

E1 ‘Rockattack’ Ten & Robadope Ro zijn Them Two - The Gotcha! Crew. Sinds het debuutalbum ‘Words and Music from the Lowlands’ (1991) staan de frontmannen bekend als het gezicht van Gotcha!; een van Nederlands’ vetste funkbands ooit. Na de succesvolle vervolgplaat ‘GOTCHA! GOTCHA!, GOTCHA!’ in 1993 verliet Ro de groep met een knal. Sindsdien speelde de door George Clinton’s Funkadelic gezegende band met tussenpozen en wisselende samenstellingen tot de dagen in 2015 geteld waren. Dit jaar – 3 decennia na het verschijnen van hun 2e album – brengen Ro & Ten op weg naar nieuwe muziek een ode aan het repertoire, op weg naar nieuwe muziek.  

Them Two The GOTCHA! Crew

SWIM SCHOOL

Gevormd door hun woonplaats Edinburgh laat het female fronted SWIM SCHOOL zich inspireren door een scala aan genres; van 90’s grunge tot moderne indie en dreampop. Met de release van debuut-EP ‘making sense of it all’ (2021) belandde de band in een stroomversnelling. In hetzelfde jaar speelden ze op meerdere festivals – Latitude Festival, All Points East en TRNSMT Festival – én als voorprogramma voor Declan McKenna, The Snuts en Coach Party. In 2022 tekende SWIM SCHOOL bij LAB Records en werkten ze met producer Iain Berryman (Wolf Alice, Arcade Fire, Kings of Leon) aan hun volgende EP ‘Duality’, die in mei zal verschijnen.  

Swim School

Hideous

Hideous is het gloednieuwe samengesteld gezin van gitaristen Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot). Beiden verdienden ze al hun strepen bij de genoemde projecten, maar ze besloten om hun krachten te bundelen. Hideous brengt rockmuziek geïnspireerd op de ruwheid van de jaren '90. Rechtdoor zonder nadenken, maar toch het belang van een zwevende melodie niet onderschatten. Pas stonden ze nog in het voorprogramma van The Vices, maar nu brengen ze hun liveshow naar Come As You Are.  

Hideous

La Grunge

Het volledige vrouwelijke La Grunge brengt een ode aan de rockchicks van nineties; de frontvrouwen uit de grunge- en rockscene om precies te zijn. En waar kan dat beter dan op Come As You Are? De vierkoppige band – in 2020 door Effenaar bij elkaar gebracht - beperkt zich niet alleen tot hits uit de nineties, maar zal ook het meer obscure werk serveren. Dus niet alleen Skunk Anansie, Alanis Morisette, HOLE en Breeders maar ook L7 en Babes in Toyland. Rock ’n roll female style! 

La Grunge

Alvast een locker reserveren?

 

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

 

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12