Ga direct naar: Hoofdinhoud
Come As You Are 2023: o.a. Therapy?, Tramhaus en Black Box Revelation.
07 okt 2023
Regular Ticket€42.5
za 7 okt 2023

Come As You Are 2023: o.a. Therapy?, Tramhaus en Black Box Revelation.

Het beste van drie decennia gitaarmuziek
16:30 Zaal open om 16:00
Meerdere locaties
Regular Ticket€42.5
CAYA header

Na de succesvolle, uitverkochte ‘covid editie’ van Come As You Are in 2022, zal het festival in 2023 weer in alle zalen van de Effenaar plaatsvinden. Met in totaal 12 rock en grunge acts vieren we ruim dertig jaar gitaarmuziek.

Come As You Are 2023 zal plaatsvinden op zaterdag 7 oktober

Bekijk de aftermovie van CAYA 2023 hieronder

Come As You Are - Tijdschema

Therapy?

Sinds hun doorbraak met klassieker ‘Troublegum’ (1994) gaat de Noord-Ierse rockband Therapy? plankgas vooruit. In hun 3 decennia durende carrière is de band blijven experimenteren richting alle hoeken van de rock, metal en grunge. Ondertussen bracht Therapy? 15 albums uit, deelden ze het podium met grootheden als Ozzy Osbourne en David Holmes. Nu keert de band terug, na hun verpletterende optreden tijdens Come As You Are 2017.

Therapy? - Come As You Are

Tramhaus

In mei speelde postpunksensatie Tramhaus onze Kleine Zaal plat tijdens hun uitverkochte clubshow. Op Come As You Are keren de Rotterdammers terug én promoveren ze naar onze Grote Zaal. Hun overweldigende live-energie, snijdende gitaren én feilloze dansbewegingen brachten het vijftal in 2023 al naar festivals als Sziget, Zwarte Cross, Wildeburg, Down The Rabbit Hole en nu ook naar Come As You Are.  

Tramhaus
Michele Margot

Black Box Revelation

Black Box Revelation komt naar Come As You Are met hun gloednieuwe album 'Poetic Rivals'. Het album is gemaakt met producer Andy Savours (Black Country, New Road, Arctic Monkeys en My Bloody Valentine) en vanaf 31 maart 2023 te beluisteren.  

Sinds de tour van hun debuutalbum ‘Set Your Head On Fire’ in 2008 is Black Box Revelation een graag geziene gast in Effenaar. In de loop der jaren heeft het Brusselse duo bestaande uit Jan Paternoster en Dries van Dijck rock ’n roll-geschiedenis geschreven; ze waren de eerste Belgische artiesten in David Letterman’s ‘Late Late Show’, maakten opnamen in L.A. met Alain Johannes (Queens Of The Stone Age) én speelden voorprogramma’s voor Meat Puppets, Beady Eye, Jane’s Addiction, Iggy Pop en Seasick Steve.  

Black Box Revelation
‘’They rock! They f*cking rock!(…)Simply the best rock band of the moment” - Seasick Steve
Geert Op de Beeck | Focus Knack BE

Claw Boys Claw

Claw Boys Claw komt terug naar Come As You Are om hun 40e (!) verjaardag te vieren. Samen met gitarist John Cameron vormt frontman Peter te Bos al sinds 1983 de harde kern van Claw Boys Claw. En na al die jaren blijft Te Bos op het podium zelf ook nog een ‘Superkid.’ In totaal bracht de Amsterdamse alternatieve rockmachine meer dan tien platen uit en in 2021 werd daar het laatste album ‘KITE’ aan toegevoegd. Op 7 oktober zing je mee met hits als ‘Rosie’, ‘600 Monkeys’ en ‘I Am Sea’.  

Claw Boys Claw

Paceshifters

Het alternatieve rocktrio Paceshifters komt met hun nieuwste plaat 'Brand New Plan' naar Come As You Are. Met meer dan 10 jaar aan ervaring, shows op festivals als Zwarte Cross, Pinkpop, Exit (Servië) en SXSW én 4 albums op zak was de Nederlandse band klaar voor iets nieuws. En dat hoor je terug op hun laatste album! Op 'Brand New Plan' weet Paceshifters meer ruimte en dynamiek te creëren, zonder in te leveren op de energie en kracht die we van ze gewend zijn.  

Paceshifters

Demob Happy

De Engelse grunge-/psycherockers van Demob Happy tourden al met Jack White en Royal Blood en outlets als DIY-Magazine, NME en The Guardian spraken lovend over de band. Op 26 mei verscheen hun derde album 'Divine Machines', een legitieme reden om de band uit te nodigen voor ons CAYA Festival 

De eerste singles 'Run Baby Run' en 'Voodoo Science' zijn al te beluisteren. 

Demob Happy

Them Two - The GOTCHA! Crew

E1 ‘Rockattack’ Ten & Robadope Ro zijn Them Two - The Gotcha! Crew. Sinds het debuutalbum ‘Words and Music from the Lowlands’ (1991) staan de frontmannen bekend als het gezicht van Gotcha!; een van Nederlands’ vetste funkbands ooit. Na de succesvolle vervolgplaat ‘GOTCHA! GOTCHA!, GOTCHA!’ in 1993 verliet Ro de groep met een knal. Sindsdien speelde de door George Clinton’s Funkadelic gezegende band met tussenpozen en wisselende samenstellingen tot de dagen in 2015 geteld waren. Dit jaar – 3 decennia na het verschijnen van hun 2e album – brengen Ro & Ten op weg naar nieuwe muziek een ode aan het repertoire, op weg naar nieuwe muziek.  

Them Two The GOTCHA! Crew

Cloud Cafe

De Amsterdamse band Cloud Cafe bestaat nog geen jaar; maar debuteerde in januari al op Noorderslag. In maart 2023 verscheen hun zelf getitelde debuut-EP. Fans van bands zoals Wand, Mazzy Star, Helena Deeland en Big Thief mogen de show van deze folky indierockers niet missen. 

Cloud Cafe

Ross Curry

Nadat Ross Curry (Spo Dee O Dee) in 1998 debuteerde met zijn gelijknamige eigen album was het enige tijd stil rondom de solocarrière van de zanger. Althans, totdat hij in 2021 terugkeerde met 'Blind Eye Samson'. En in september is het alweer de beurt aan opvolger 'Tune On', dat werd gemixt en gemastered door Pieter Kloos – bekend van zijn werk voor de Noorse band Motorpsycho. De single 'The Suffering' belandde in 2022 op de nummer 1 in de Indie Chart van Indie XL én ook andere tracks bereikten de top 10. 

Ross Curry

Mayleaf

Liefhebbers van bands als Weezer, Drug Church & Bayside mogen zich gelukkig prijzen met de toevoeging van Mayleaf; een alternatieve grunge/rock band die inspiratie haalt uit rauwe, vuige fuzz & 90's tunes. Verwacht poppy sounds gecreëerd door laag grommende Telecaster-gitaren. Rechtstreeks uit de garage! 

Mayleaf

Hideous

Hideous is het gloednieuwe samengesteld gezin van gitaristen Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot). Beiden verdienden ze al hun strepen bij de genoemde projecten, maar ze besloten om hun krachten te bundelen. Hideous brengt rockmuziek geïnspireerd op de ruwheid van de jaren '90. Rechtdoor zonder nadenken, maar toch het belang van een zwevende melodie niet onderschatten. Pas stonden ze nog in het voorprogramma van The Vices, maar nu brengen ze hun liveshow naar Come As You Are.  

Hideous

La Grunge

Het volledige vrouwelijke La Grunge brengt een ode aan de rockchicks van nineties; de frontvrouwen uit de grunge- en rockscene om precies te zijn. En waar kan dat beter dan op Come As You Are? De vierkoppige band – in 2020 door Effenaar bij elkaar gebracht - beperkt zich niet alleen tot hits uit de nineties, maar zal ook het meer obscure werk serveren. Dus niet alleen Skunk Anansie, Alanis Morisette, HOLE en Breeders maar ook L7 en Babes in Toyland. Rock ’n roll female style! 

La Grunge

Café Acoustics

Come As You Are staat voor de deur en als klap op de vuurpijl roepen we Café Acoustics in het leven; een drietal akoestische solo performances door niemand minder dan frontman Remi van rockband Green Lizard, Cords frontvrouw Simone en The Lowest Standard.

Cafe Acoustics

Food line-up

Food line-up

Alvast een locker reserveren?

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12