Ga direct naar: Hoofdinhoud
Come As You Are: o.a. STONE, Buffalo Tom & Personal Trainer
05 okt 2024
Tickets48.00
za 5 okt 2024
uitverkocht

Come As You Are: o.a. STONE, Buffalo Tom & Personal Trainer

Het beste van drie decennia gitaarmuziek
16:00 Zaal open om 15:30
Meerdere locaties
Tickets48.00
Come As You Are 2024

Come As You Are serveert je een greep uit de beste gitaarmuziek van de '90s tot nu. Tijdens het jaarlijkse festival zie je 12 rock en grunge acts – zowel levende legendes als frisse nieuwkomers - verspreid over alle zalen van Effenaar. Deze editie met niemand minder dan STONE, Buffalo Tom, Personal Trainer, Mudhoney, Bettie Serveert, The Clockworks, Green Lizard, Wodan Boys, Hiqpy, Vals Licht, Death Sells en Alien Chicks

STONE

STONE (voorheen The Bohos) noemt zichzelf the underground voice for the lost youth. De vierkoppige indierockband uit Liverpool is een product van het digitale tijdperk - met toegang tot ontelbare (sub-)culturen. Het resultaat? Een moderne mix met invloeden uit onverwachte hoeken; waaronder rock, punk, techno en Britpop. De EP 'Punkadonk' verscheen in 2022, ze zijn al op tour geweest met grote namen zoals Yungblud, Inhaler en Sam Fender én verkochten ze hun eigen UK-tour uit!  

Stone

Buffalo Tom

Buffalo Tom speelde in 2018 een magische set op Come As You Are. Nu werkt de Amerikaanse rockband aan hun 10e (!) album 'Jump Rope', dus we kunnen het niet laten om ze opnieuw uit te nodigen. In '88 sloeg Buffalo Tom de handen ineen met producer J Mascis - de gitarist/frontman van Dinosaur Jr. - voor hun alom geprezen debuutalbum. In de loop der jaren hebben de grunge-invloeden in de muziek plaatsgemaakt voor een meer rechttoe rechtaan rockgeluid. Maar op het podium knallen ze nog minstens net zo hard als in de begindagen!

Buffalo Tom

Personal Trainer

Personal Trainer is het zevenkoppige indierockfenomeen rondom Willem Smit (voorheen Canshaker Pi en Palio Superspeed Donkey). In hun vroege carrière maakten ze een onuitwisbare indruk met een 24-uurs optreden in Paradiso, werd hun debuutalbum 'Big Love Blanket' (2022) overspoeld met vijfsterrenrecensies en een jaar laten bracht de Amsterdamse band hun opzwepende liveshow naar o.a. The Great Escape en Best Kept Secret Festival. Nu zetten ze met hun laatste release 'The Feeling'/'Babyolifantjes' koers naar Eindhoven.  

Personal Trainer - CAYA - square

Mudhoney

2023 was een memorabel jaar voor Mudhoney: ze vierden de 35e verjaardag van zowel de band als het label Sub Pop, daarnaast verscheen hun nieuwste album 'Plastic Eternity'. Met hun eerste album 'Superfuzz Bigmuff' (1988) speelde Mudhoney een grote rol in het creëren van het grunge-genre en op hun laatste project weet de band uit Seattle weer aan de verwachtingen te voldoen met een gruizige mix van fuzzrock, stoner, protopunk en noiserock.  

Mudhoney - CAYA - square

Bettie Serveert

In 1992 debuteerde Bettie Serveert met hun album 'Palomine', waarvan vorig jaar een speciale '30th Anniversary' editie verscheen – gevolgd door twee uitverkochte optredens in Paradiso en Tivoli. In 2016 stonden de 'Betties' nog op Come As You Are in het Klokgebouw, maar nu brengen ze hun show naar Effenaar!  

Bettie Serveert

The Clockworks

The Clockworks zijn opgericht in Galway, nu gevestigd in Londen en op 5 oktober brengen ze hun langverwachte debuutalbum 'Exit Strategy' (2023) naar Eindhoven! Eerder braken ze de tent al af op ESNS en London Calling. Fans van acts als Iggy Pop, Annie Mac, Simon Le Bon en Steve Lamacq mogen dit keiharde punkspektakel niet missen.  

The Clockworks

Green Lizard

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat Green Lizard is opgericht en dus keert de band na jaren van stilte terug! De Tilburgse rockband Green Lizard staat bekend om hun energieke liveshows. Het bracht ze optredens met internationale bands als Alien Ant Farm, Dredg, Deftones, The Rasmus en Living Colour. Vorig jaar speelde frontman Remy een akoestische set op CAYA en dit keer neemt hij de volledige band mee. 

Green Lizard

Wodan Boys

Wodan Boys zijn graag geziene gasten in Eindhoven. Na shows op Hit The City 2022 en vorig jaar in Altstadt brengen ze hun high energy loudmouth rockmusic naar Come As You Are. Om het feest compleet te maken nemen de Haagse rockers hun beste EP 'Wodan Boys III' mee, al waren de voorlopers ook niet mis. 

 

Wodan Boys

Hiqpy

Hiqpy omschrijft zichzelf als de Pokémon die Kurt Cobain en Ariana Grande samen zouden krijgen. Dit jaar werden ze door zowel 3voor12 als OOR beoordeeld tot een van de beste acts op Noorderslag, zijn ze Record Store Day talent van het jaar en behoren ze tot de Class Of 2024 van EKKO.    

Hiqpy

Alien Chicks

Naast gevestigde bands is er op CAYA ook ruimte voor frisse nieuwkomers zoals het in Londen gevestigde postpunk trio Alien Chicks. In hun eerste singles verkent de band een zeldzame mix van genres waaronder jazz, rap en math rock. En dat smaakt naar meer. Binnen slechts anderhalf jaar na de geboorte van Alien Chicks bereikt de band een alsmaar groeiende schare fans met supportshows voor acts als English Teacher, Fat Dog en Opus Kink. 

Alien Chicks

Vals Licht

In de jaren negentig tourde de Vals Licht onuitputtelijk door het clubcircuit met hun Nederlandstalige grunge sound. Daarna werd het stil. Tot nu: Vals Licht keert terug! Begin jaren '90 werd de Nederlandstalige band opgericht vanuit een voorliefde voor stevige rock, punk en metal. Het debuutalbum 'Lunapark' verscheen al in 1998, maar het licht schijnt nog altijd even fel. Zo nemen ze hun vierde studioalbum 'Neanderthaler' mee voor een ouderwets potje gitaargeweld.  

Vals Licht
Tony De Bruijn

Death Sells

Death Sells is een Nederlandse band die een brug slaat tussen grunge, noise en punk. Onlangs speelden ze de support voor Skating Polly. En dat beviel zo goed dat we ze terug uitnodigen voor het festival.  

Death Sells

Alvast een locker reserveren?

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12