Ga direct naar: Hoofdinhoud

Hybrid Music Vibes #2: op zoek naar de toekomst van muziek!

7 mrt 2023, Effenaar Eindhoven

Effenaar is verheugd aan te kondigen dat vandaag het Hybrid Music Vibes programma weer van start gaat. In de tweede editie van het programma gaat een nieuwe lichting artiesten op zoek naar innovatieve ideeën, nieuwe geluiden en grensverleggende ervaringen.

Artiesten Hybrid Music Vibes 2

Aan de tweede editie van Effenaar Hybrid Music Vibes nemen vijftien diverse artiesten deel, waaronder De Toegift, Julia Sabaté en Prxple Jazz.

Julia Sabaté | Hybrid Music Vibes 2
Jornt Duyx | Hybrid Music Vibes 2
Hiigo | Hybi Music Vibes 2
De Toegift | Hybrid Music Vibes 2
PXRPLE JAZZ | Hybrid Music Vibes 2
Max Frimout
Julia Sabaté

Hybrid Music Vibes #2

Aan de tweede editie van Hybrid Music Vibes nemen vijftien diverse artiesten deel, waaronder De Toegift, Julia Sabaté en Prxple Jazz.

Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten, iedere bijeenkomst start met een kennissessie gevolgd door een workshop. In de kennissessie zullen vooraanstaande sprekers (o.a.. Raynor de Groot en Tim van der Zalm) de deelnemende artiesten informeren over de kansen die het gebruik van nieuwe technologieën biedt, bijvoorbeeld in relatie tot ‘fan-engagement’. In de workshop worden de artiesten vervolgens uitgedaagd om dit toe te passen in hun eigen werk, waarbij zij toewerken naar een concept. Na afloop van het programma zullen de artiesten dit concept pitchen en wordt samen met de programmapartners én met het publiek een aantal artiesten geselecteerd om hun concept te realiseren.  

We hechten met het Hybrid Music Vibes programma veel waarde aan deelname van uiteenlopende artiesten, in genre, maar ook in ervaringen met technologie, juist om te laten zien dat nieuwe technologieën voor iedere artiest kansen biedt. Door het programma willen wij artiesten helpen een bredere visie te ontwikkelen op de toekomst van hun muzikale content, én hun live en digitale performances.
Directeur Effenaar Jos Feijen

Achtergrond

In de nasleep van de pandemie nodigde de Effenaar afgelopen jaar zestien muzikanten uit om de hybride wereld te verkennen tijdens de eerste editie van Hybrid Music Vibes - mogelijk gemaakt door Innovatielab (een regeling van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en ClickNL) en Stichting Cultuur Eindhoven. In deze eerste editie kon talent uit de regio leren over het gebruik van nieuwe technologieën, experimenteren met uiteenlopende technieken, én werd de artiesten ook de mogelijkheid geboden om eigen concept te realiseren. Met als doel om de artiest nieuwe mogelijkheden aan te reiken voor expressie, en daarmee de totstandkoming van een nieuwe relatie met het publiek, en dus mogelijke verdienmodellen.   

Vrijwel alle artiesten die deelnamen aan Hybrid Music Vibes zagen de mogelijkheden van bijvoorbeeld digitale technieken als ‘streaming’, waarmee de beperking van tijd en plaats wordt opgeheven. Toch worstelden veel artiesten met het toepassen hiervan in hun eigen werk. Reden voor Effenaar om het programma opnieuw te organiseren.   

Effenaar kijkt uit naar een inspirerend programma met een divers en talentvol gezelschap. Feijen sluit af: “Wij zijn ervan overtuigd dat dit programma bijdraagt aan de noodzakelijke ontwikkeling van artiesten, maar ook de muzieksector in zijn geheel, om deel uit te kunnen maken van de hybride toekomst. Wij houden jullie graag via het platform effenaar.nl op de hoogte van de voortgang en resultaten.”

Partners

Het programma ‘Hybrid Music Vibes’ is een samenwerking met Fontys en Brabant Music Hub, en wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning van Cultuurloket Digitall. 

Vervolg artiesten tweede editie Hybrid Music Vibes

Belle and The Beats | Hybrid Music Vibes 2
DARKER | Hybrid Music vibes 2
Camilla Blue
Matheu Hinzen  | Hybrid Music Vibes 2
Rianne Wilbers | Hybrid Music Vibes 2
Belle and The Beats

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12