Ga direct naar: Hoofdinhoud

Hybrid Music Vibes krijgt een vervolg!

19 okt 2022, Eindhoven

Dankzij steun van het Cultuurloket Digitall kan Effenaar opvolging geven aan het Hybrid Music Vibes programma. De snelle opkomst van diverse technologieën zijn van grote invloed op de muzieksector, specifiek de presentatie en beleving van muziek én daarmee de functie van het poppodium. Met Hybrid Music Vibes onderzoekt en faciliteert Effenaar hoe artiest en publiek te inspireren en verbinden.

In de volgende editie worden twintig artiesten ondergedompeld in de mogelijkheden van technologische toepassingen bij het creëren van hun artistieke producties. Deze innovaties (zoals 5G, Augmented Reality, Virtual Reality, wearables en livestreaming) zijn van grote invloed op de muzieksector, specifiek de presentatie en beleving van muziek én daarmee de functie van het poppodium.

Door het samenkomen van de digitale en de fysieke wereld, ontstaat er een nieuwe dimensie waarin artiest en publiek elkaar ontmoeten en op andere wijze verbonden raken.
Directeur Effenaar Jos Feijen

De toekomst van live muziekbeleving

Effenaar is overtuigd van de hybride toekomst, waar fysieke en digitale belevingen elkaar aanvullen en versterken. Door middel van deze toepassingen worden artiesten in staat gesteld om werelden te creëren, waar het publiek op geheel eigen wijze onderdeel van kan zijn. Effenaar onderzoekt hierbij hoe technologische toepassingen het aanbod van Effenaar blijvend kunnen verrijken.

Dead Lights @ Hybrid Music Vibes
Productie van Dead Lights tijdens Hybrid Music Vibes

Hernieuwde relatie tussen artiest en publiek

Technologische toepassingen bieden de mogelijkheid tot grensverleggende artistieke producties én een hernieuwde relatie met het publiek. Het publiek wordt uitgenodigd onderdeel te zijn van het programma, zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van de artiest én de totstandkoming van nieuwe concepten, diensten of producten. Zo worden ze geïnformeerd en enthousiast gemaakt over nieuwe mogelijkheden, en kan er tegelijkertijd worden bepaald welke publieksgroepen naar verwachting behoefte hebben aan aanvullende diensten als live-streaming, of belangstelling hebben voor grensverleggende artistieke producties.

 

Partners Hybrid Music Vibes programma

Effenaar werkt in dit project samen met Music Hub Brabant (bestaande uit dertien podia en festivals regio Brabant), Fontys Hogeschool, Academie voor Beeldcreatie, Smart Sessions BV, en 4DR Studios.

Meer informatie en updates over het Hybrid Music Vibes programma vind je hier!

DADA
DADA, één van de artiesten uit het Hybrid Music Vibes programma

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12