Ga direct naar: Hoofdinhoud

Hybrid Music Vibes #2: Dit zijn de zes artiesten die hun concept mogen realiseren

16 mei 2023

De afgelopen maanden werd er in Effenaar hard gewerkt aan het programma Hybrid Music Vibes, waarin creativiteit, technologie en muziek samenkomen. Een groep van twaalf getalenteerde artiesten heeft de technologische mogelijkheden verkend, waarna zij hun eigen innovatieve concept hebben ontwikkeld. Op dinsdag 16 mei zijn er zes deelnemers geselecteerd die daadwerkelijk hun concept mogen gaan realiseren.

Gedurende de zomer van 2023 gaat een zestal acts hun innovatieve concepten verder ontwikkelen met behulp van professionals en ondersteuning van Poppodium Effenaar. Vijf concepten zijn na een uitgebreide beoordeling geselecteerd door een vakjury. Ook het publiek mocht stemmen op zijn favoriet. Op basis van de stemronde ontving nog één artiest de mogelijkheid om haar concept te verwezenlijken. Deze spot is door zangeres PXRPLE JAZZ bemachtigd.

De vijf geselecteerde acts door de jury zijn: Hiigo, Julia Sabaté, Max Frimout, RHIANNIN en De Toegift. Bekijk hun concepten hier.

Groepsfoto HMV geselecteerden
RHIANNIN
Pxrple jazz hybrid music vibes
Max Frimout Hybrid Music Vibes
Tom De Toegift Hybrid Music Vibes
hiigo Hybrid Music Vibes
Julia Sabaté Hybrid Music Vibes
Foto: Patrick Spruytenburg | v.l.n.r. v.b.n.o, Max Frimout, Tom van De Toegift, RHIANNIN, PXRPLE JAZZ, Hans en Aart van Hiigo en Julia Sabaté

De deelnemers werden beoordeeld door een mooie mix van experts uit het vak. De jury bestond uit Marnix van Gisbergen (Professor Digital Media Concepts bij BUas), Dennis Kirsch (Junior Lecturer- and Researcher bij Fontys ICT), Marco Roelofs (programmeur Poppodium Effenaar en zanger Heideroosjes), Raynor de Groot (Coloray) en Stefan School (programmeur Poppodium De Pul).

We komen nu in de fase waarin we de verschillende technologieën met elkaar gaan verbinden, om artiesten te helpen om op een nieuwe manier een connectie te maken met het publiek. Nu gaan we van idee naar productie. Het contact met de nieuwe technologieën heeft iedereen alleen maar meer enthousiast gemaakt
Marnix van Gisbergen

Workshops en kennisdeling met experts in digitale en virtuele producties

In het Hybrid Music Vibes-programma werden de artiesten begeleid door een selectie van experts, die zich bezighouden met digitale en virtuele producties, en studenten van Fontys ICT. Tijdens deze workshops kwamen verschillende thema's aan bod; hybride wereld, fan engagement, storytelling en conceptontwikkeling. De deelnemers werden geïnspireerd door interessante sprekers, waaronder de innoverende artiesten Coloray en Charlotte Wessels, manager Tim van der Zalm van DI-RECT, oprichter Maarten van Seggelen van FANexperience en Thijs Verhulst, business development bij Warner Music Benelux. Daarnaast waren er boeiende virtuele demonstraties, met als hoogtepunten de presentaties van Chagall en het team achter de virtual production stage van BUas.

Alle recaps van de workshops kan je hier bekijken. 

Het Hybrid Music Vibes-programma is een samenwerking met o.a. Brabant Music Hub, Fontys en BUas, en wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning van Cultuurloket Digitall.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12