Ga direct naar: Hoofdinhoud

Blijf op de hoogte van Hybrid Music Vibes #2

Logo Hybrid Music Vibes

Op zoek naar de toekomst van muziek

In de tweede editie van het Effenaar-programma Hybrid Music Vibes gaat een nieuwe lichting artiesten op zoek naar innovatieve ideeën, nieuwe geluiden en grensverleggende ervaringen. Welke technische mogelijkheden zijn er en hoe kunnen deze hun kunst versterken? Door middel van inspirerende kennissessies met experts verkennen ze de toekomst van muziek en beleving. Na de sessies zijn de artiesten zelf aan de slag gegaan. Met de opgedane kennis hebben zij een eigen concept ontwikkeld, waarvan er uiteindelijk 6 zijn uitgekozen om hun concept daadwerkelijk te realiseren. 

De vijf geselecteerde acts door de vakjury zijn: Hiigo, Julia Sabaté, Max Frimout, RHIANNIN en De Toegift. Ook het publiek mocht stemmen op zijn favoriet. Op basis van de stemronde ontving nog één artiest de mogelijkheid om haar concept te verwezelijken. Deze spot is door zangeres PXRPLE JAZZ bemachtigd. Gedurende de zomer van 2023 zullen zij hun concepten verder ontwikkelen met behulp van professionals en ondersteuning van Effenaar.

Check via deze playlist de zes concepten:

Workshops & kennissessies

Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten, waarvan iedere bijeenkomst start met een kennissessie gevolgd door een workshop. In de kennissessie zullen vooraanstaande sprekers (o.a.. Raynor de Groot en Tim van der Zalm) de deelnemende artiesten informeren over de kansen die het gebruik van nieuwe technologieën biedt, bijvoorbeeld in relatie tot ‘fan-engagement’. In de workshop worden de artiesten vervolgens uitgedaagd om dit toe te passen in hun eigen werk, waarbij zij toewerken naar een concept. Na afloop van het programma zullen de artiesten dit concept pitchen en wordt samen met de programmapartners én met het publiek een aantal artiesten geselecteerd om hun concept te realiseren. Inmiddels hebben de artiesten op 7, 21 en 28 maart de eerste workshops afgerond.

Bekijk hier de workshops

Achtergrond

In de nasleep van de pandemie nodigde Effenaar afgelopen jaar zestien muzikanten uit om de hybride wereld te verkennen tijdens de eerste editie van Hybrid Music Vibes - mogelijk gemaakt door Innovatielab (een regeling van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en ClickNL) en Stichting Cultuur Eindhoven. In deze eerste editie kon talent uit de regio leren over het gebruik van nieuwe technologieën, experimenteren met uiteenlopende technieken, én werd de artiesten ook de mogelijkheid geboden om eigen concept te realiseren. Met als doel om de artiest nieuwe mogelijkheden aan te reiken voor expressie, en daarmee de totstandkoming van een nieuwe relatie met het publiek, en dus mogelijke verdienmodellen.   

Vrijwel alle artiesten die deelnamen aan Hybrid Music Vibes 1 zagen de mogelijkheden van bijvoorbeeld digitale technieken als ‘streaming’, waarmee de beperking van tijd en plaats wordt opgeheven. Toch worstelden veel artiesten met het toepassen hiervan in hun eigen werk. Reden voor Effenaar om het programma opnieuw te organiseren.

Artiesten Hybrid Music Vibes
Artiesten eerste editie Hybrid Music Vibes
We hechten met het Hybrid Music Vibes programma veel waarde aan deelname van uiteenlopende artiesten, in genre, maar ook in ervaringen met technologie, juist om te laten zien dat nieuwe technologieën voor iedere artiest kansen biedt. Door het programma willen wij artiesten helpen een bredere visie te ontwikkelen op de toekomst van hun muzikale content, én hun live en digitale performances.
Directeur Effenaar Jos Feijen

Effenaar kijkt uit naar een inspirerend programma met een divers en talentvol gezelschap. Directeur Jos Feijen: “Wij zijn ervan overtuigd dat dit programma bijdraagt aan de noodzakelijke ontwikkeling van artiesten, maar ook de muzieksector in zijn geheel, om deel uit te kunnen maken van de hybride toekomst. Wij houden jullie graag via het platform effenaar.nl op de hoogte van de voortgang en resultaten.”

Volg het Hybrid Music Vibes programma op de website, onze Nieuwsbrief of via ons LinkedIn kanaal.

Alle deelnemers Hybrid Music Vibes #2

hiigo Hybrid Music Vibes
Julia Sabaté Hybrid Music Vibes
Max Frimout Hybrid Music Vibes
Tom De Toegift Hybrid Music Vibes
Pxrple jazz hybrid music vibes
DARKER Hybrid Music Vibes
RHIANNIN
Jornt Duyx Hybrid Music Vibes
Pyro Hybrid Music Vibes
Belle and The Beats | Hybrid Music Vibes 2
Camilla Blue
Matheu thumb
Foto: Max Kneefel | deelnemer Hiigo

Partners

Het programma ‘Hybrid Music Vibes’ is een samenwerking met Fontys en Brabant Music Hub en BUas, en wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning van Cultuurloket Digitall.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12