Ga direct naar: Hoofdinhoud
do 7 mrt 2024
club card

Zimmerman

Boeiende mix van pop en rock met indie-invloeden

Balthazar-bassist Simon Casier gaat terwijl de band op non-actief staat door het leven als frontman van de 3-koppige band Zimmerman. Met een boeiende mix van pop en rock met indie-invloeden zorgen zij voor een unieke luisterervaring.

Tijdschema
20:00 Deuren open
20:30 Aanvang Zimmerman
(tijden onder voorbehoud)

Zimmerman

De naam van de band is afgeleid van de echte naam van Bob Dylan, die in het echt “Robert Allen Zimmerman” heet. Simon Casier licht toe dat hij voor deze naam heeft gekozen omdat hij Dylan’s echte naam al een vette artiestennaam vond, en hij het apart vond dat hij niet gewoon voor zijn eigen naam heeft gekozen.

Love Songs

De meest romantische plaat van de eenentwintigste eeuw maken. Dat was, in een notendop, het plan dat Simon met 'Love Songs' voor ogen had. En het minste wat je kan zeggen, is dat hij dat voor elkaar heeft gekregen. Een plaat vol liefdesliedjes is een delicate evenwichtsoefening. De kunst is om het evenwicht te bewaren tussen cheesy sentiment en oprechte schoonheid. Tijdloos, maar toch modern. Lichtvoetig, maar nooit vrijblijvend. En altijd onverbloemd.

Heel cool en rock-'n-roll klinkt het natuurlijk niet, maar dat heeft me sowieso nooit geïnteresseerd. Ik wil gewoon de muziek maken die ik wil maken op het moment dat dat ook emotioneel klopt. Ik heb op de plaat gezegd wat ik te zeggen had, binnen de spanningsboog die ik voorop had gesteld. Bij Balthazar spelen is fantastisch en ik doe niets liever dan bas spelen. Maar bij Zimmerman kan ik mijn eigen ei kwijt. Die afwisseling houdt het verfrissend.
Simon Casier

Wish You Were Here

In 2019 is Simon helaas zijn oudere broer verloren, waarmee hij een enorm hechte band had. Zijn broer is tevens de inspiratie voor hem geweest om bassist te worden. In mei 2023 heeft de band na 4 jaar zijn comeback gemaakt met het nummer “Wish You Were Here”, waarmee Simon het leven van zijn broer eert en afscheid neemt. Hierin zingt hij over dat hij zijn broer mist en wenst dat zijn broer er nog steeds was. Dit heeft geresulteerd in een unieke 3 kwartier-durende compositie waar je onmogelijk onverschillig bij kan blijven. 

De stijl van Zimmerman is te vergelijken met het geluid van The Strokes. In een interview met StuBru zegt Simon dan ook dat deze band een van zijn inspiratiebronnen is. Ondanks dat hij inspiratie haalt uit deze band blijven ze een duidelijke eigen stijl hebben waarmee ze snel de aandacht grijpen van menig muziekliefhebber en zichzelf enorm onderscheiden van andere bands.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12