Ga direct naar: Hoofdinhoud
do 4 apr 2024
club card

Thy Catafalque

Hongaarse avant-gardistische progmetal | + The Answer Lies In The Black Void

Thy Catafalque komt voor hun eerste Nederlandse show ooit naar Effenaar! Deze Hongaarse avant-gardistische progmetalband is het project van meesterbrein en multi-instrumentalist Tamás Kátai.

Met zijn project Thy Catafalque brengt hij al 25 jaar muziek uit en vooral in de kenners-kringen en op internet met veel succes. Albums als ‘Róka Hasa Rádió’ (2009), ‘Rengeteg’ (2011), ‘Meta’ (2016) en ‘Vadak’ (2021) werden zeer goed ontvangen door zowel critici als fans. En dat is een behoorlijk prestatie: want hoe classificeer je de sound van Thy Catafalque? De basis is progmetal, maar vanaf daar kijkt Tamás verder dan welk hokje dan ook. Of het nu black metal is, of symfo of electronica of avant-garde, of folk, of neoklassiek; het krijgt allemaal een plaatsje in de rijke sound van Thy Catafalque.

Tijdschema

19:30 uur: Deuren open
20:00 uur: Show The Answer Lies In The Black Void
21:15 uur: Show Thy Catafalque
(tijden zijn onder voorbehoud)

Eerste keer in Nederland

Des te knapper is het succes van de band. Want zo’n vreemde eend in de bijt, met ook nog alle teksten in het Hongaars: Tamás maakt het zichtzelf niet makkelijk. En dan heeft hij ook nog jarenlang geen enkele show gegeven. Tot 2021, toen de band twee shows gaf in Hongarije. Na een show op Brutal Assault, een klein tourtje door Oost-Europa en een show in Londen, is het nu daadwerkelijk tijd om voor het eerst in 25 jaar naar Nederland te komen! Een unieke kans om ze live te zien. En als we de beelden uit Budapest Park mogen geloven, wordt dit een show met muzikanten van wereldniveau.

The Answer Lies In The Black Void

Als support komt The Anwer Lies In The Black Void mee. Dit is het nieuwe project van het Nederlandse enigma Jason Köhnen. Hij was één van de creatieve krachten in de invloedrijke Nederlandse death/doom-band Celestial Season, maar heeft inmiddels meer dan 15 andere projecten op zijn naam. Die gaan van mokerharde breakcore (Bong-Ra) en cybergrind (Deathstorm), naar sfeervolle ambient (Mansur) en darkjazz (The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble) en bandnamen als Servants of the Apocalyptic Goat Rave, waar we natuurlijk geen genre meer op hoeven te plakken. Terug naar The Answer Lies In The Black Void: met dit project lijkt James samen met Martina Horváth (Thy Catafalque) terug te grijpen naar prachtige gothic-doom en dat leverde met 'Forlorn' en het vorig jaar verschenen 'Thou Shalt' al twee prachtige platen op.

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12