Ga direct naar: Hoofdinhoud
za 14 jan 2023
nieuw

The Sound Undercover

+ 80's Anders

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de legendarische post-punk formatie The Sound werd ontbonden. Voor velen is er geen band die de oversneden melancholie en (post)punk-energie zo raak samenbracht. Met The Sound Undercover brengen zanger Erny Green en andere leden van Joy Division Undercover een tribute aan deze nummer één band van begin jaren tachtig. Op zaterdag 14 januari hoor je anthems als ‘Missiles’ en ‘Winning’ in onze Kleine Zaal!

The Sound Undercover

Voor velen is The Sound nog altijd dé nummer 1 (naast Joy Division) van de jaren tachtig. Dit geldt zeker ook voor zanger Erny Green (oa zanger in Joy Division Undercover) die een grote wens in vervulling ziet gaan met de aankomende tribute tour. Samen met de andere leden van Joy Division Undercover (gitarist Henk Koorn wordt vervangen door Rempe Kooij) zal hij een uitgebreide set spelen met nummers van de eerste drie albums (Jeopardy, From The Lions Mouth en All Fall Down). Denk bijvoorbeeld aan de Post Punk anthems ‘Missiles’ en ‘Winning’, waarbij de eerste het lijflied werd van een hele generatie die zich destijds verzette tegen de opkomst van kernwapens. De band bestaat naast zanger Erny Green uit Rempe Kooij (gitaar), Thijs Heij (Keyboards), Edwin Oranje (Bas) en Gerald Roerdinkveldboom (Drums).

The Sound

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de legendarische Londense Post-Punk formatie The Sound werd ontbonden. Begin jaren tachtig nog beschouwd als de beste Post-Punk band van het moment werden ze op commercieel gebied links en rechts ingehaald door bands als U2, The Cure en labelgenoot Echo & The Bunnyman. De band, die zich principieel encompromisloos opstelde raakte langzaam in de vergetelheid en zanger Adrian Borland, die leed aan zware depressies en een schizofrene stoornis pleegde in 1999 uiteindelijk zelfmoord. De muziek van The Sound past naadloos in de huidige roerige tijd en verdient het om opnieuw een groot publiek te bereiken (in Nederland verkocht The Sound grif de zalen uit). Zeker wanneer je bedenkt dat The Edge van U2 zwaar beïnvloed was door het gitaarspel van Adrian Borland en er geen band is die onversneden melancholie en (post)punk-energie zo raak samenbracht als The Sound. Een ware must voor liefhebbers van de New Wave uit begin jaren tachtig!

The Sound Undercover - Winning

80's Anders

Na The Sound Undercover geniet je helemaal gratis van de lekkerste tracks uit de 80's. De DJ's van 80's Anders kammen hun vinylcollectie nog een goed uit en brengen de vetste songs van bands als Joy Divison, The Cure, Depeche Mode, New Order, The Clash, Anne Clark, The Specials, RUN DMC, Yazoo, Soft Cell , Simple Minds, The Smiths, The Cramps en nog veel meer.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12