Ga direct naar: Hoofdinhoud
zo 25 jun 2023
club card

SolarSister - Releaseshow

+ Dull Boy Johnny + Frank Rae

Het Eindhovense SolarSister maakt catchy indierock doorvlochten met heavy gitaren en een vleugje westcoast. Een sound die de beste elementen uit de late eighties en de vroege nineties bevat. Swingend, dampend en altijd intens. SolarSister neemt je mee, laat je dansen, je vuist ballen en je lief vasthouden. Allemaal in één show.

Tijdschema

16:00 Deuren open
16:30 Frank Rae 
17:15 Dull Boy Johnny
18:15 SolarSister
(tijden onder voorbehoud) 

Vier mannen uit vier verschillende muzikale richtingen.

Liefde. Pijn. Energie. Worstelingen. Littekens. Ervaring. Wijsheid. Het komt goed. De muziek, de song, de show, het publiek is wat er toe doet.

Eind 2020 slaan Stephan (God’s Monkey / Burning Stash) en Sander (Suffix / Woensel Wildmen) de handen in elkaar en schrijven in hoog tempo nieuwe songs. Dit klikt, dit werkt! Schrijven is mooi, maar het is ook de eerste stap naar wat er echt toe doet: live spelen.

Een ijzersterke basis wordt gevonden in Maarten (Tupelo Honey / Golliwogs) en Fred (Herb Mews and the Mules / Redmoon). Deze mannen zorgen ervoor dat het stuwt, dat het plakt, dat het ronkt en dat het swingt. Aanstekelijke songs met een eigen smoel, gebracht door een geoliede machine.

Debuutalbum

Gedurende 2022 zit de band met Roel Blommers (The Vices / D Deadly) in de studio voor de opnames van de eerste plaat. En deze is klaar! In de releaseshow wordt SolarSister versterkt door Loes van Stratum op keys en backings.

'SLRSTR' beluister je hier!

Special guest 1: Dull Boy Johnny

Denk aan de wijde broekspijpen, expliciete songteksten, nog explicietere albumcovers en de dik aangezette, ultra cinematografische foute gangsterfilms. Maar bovenal: de zinnenprikkelende soundtrack die de jaren 70 meekreeg dankzij artiesten als Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Sly Stone, Serge Gainsbourgh en Willie Hutch. In hun muziek laat Dull Boy Johnny zich vooral door dit decennium inspireren. 

Dull Boy Johnny
Hot lounge grooves, recommended for late-night table dancing, jacuzzi lovemaking, or other saucy occasions
Dull Boy Johnny

Special guest 2: Frank Rae

Vanaf zijn 27e begon Frank Rae met het schrijven van muziek, in 2020 verscheen zijn debuut EP 'The Leaving Kind' en zijn debuutalbum staat nog in het vooruitzicht. Op zondag 25 juli brengt hij zijn eerlijke autobiografische songs in een mix van americana, country, folk en pop naar Effenaar. 

Frank Rae
Melissa Scharroo Capribee

Alvast een locker reserveren?

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12