Ga direct naar: Hoofdinhoud
vr 2 feb 2024
club card

Skating Polly

Eclectische mix van riot grrrl, grunge, punkrock en indiepop | + Death Sells

De afgelopen tien jaar hebben weinig artiesten de ongebreidelde vrijheid van punk zo belichaamd als Skating Polly. De band staat bekend om de afwisseling van instrumenten, poëtische teksten, intense liveshows en melodieuze arrangementen. Hun repertoire is een eclectische mix van riot grrrl, grunge, punkrock en op piano gebaseerde indiepop. Zelf noemen ze het dan op hun beurt weer ‘ugly pop’.  Er is maar één manier om er zelf achter te komen in welk genre-hokje ze het beste passen en dat is om de show live te bewonderen op vrijdag 2 februari in Stroomhuis!

Tijdschema

20.00 uur: Deuren open
20:30 uur: Show Death Sells
21:30 uur: Show Skating Polly
(tijden onder voorbehoud)

De band is een trio van 1 broer 1 zus en 1 stiefzus uit Oklahoma. De band bestaat uit Kelli Mayo, Peyton Bighorse en Kurtis Mayo en werd in 2009 opgericht na een jamsessie op het Halloweenfeest van de meisjes. Na het opnemen van hun debuutalbum Taking Over the World in hun huiskamer. De band bestond een tijdje uit alleen Kelli en Peyton maar Kelli's broer Kurtis Lee Mayo voegde zich in 2017 bij de band op drums, zodat Peyton en Kelli zich op gitaar en basgitaar konden concentreren. Skating Polly heeft geen frontpersoon in de traditionele zin van het woord, aangezien zowel Kelli Mayo als Peyton Bighorse doorgaans hun eigen nummers schrijven en leadzang verzorgen. 

Chaos County Line

Op 23 juni heeft de band een  nieuw album uitgebracht, genaamd “Chaos County Line”. Dit album is het eerste album van de band in vijf jaar. Tijdens het luister word je neergeslagen met 18 chaotische nummers die je snel op de hoogte brengen van de persoonlijke groei van songwriters Peyton Bighorse en Kelli Mayo en de beproevingen die hun inspireerden. Op hun dubbelalbum bereikt Skating Polly een geheel nieuw niveau van zelfbeheersing en deelt uiteindelijk hun meest uitgebreide en emotioneel krachtige werk tot nu toe.

Beluister het album hier:

Support: Death Sells

Death Sells is een Nederlandse band die een brug slaat tussen grunge, noise en punk. Ze brengen je tinnitus-inducerende dissonantie, botbrekende riffs en liedjes die herkenbaarder zijn dan je gemiddelde tiktok-feed met een snijdende felheid. Kom en wees getuige van Death Sells, verken de oersoep van hun creaties en laat je meezuigen in het geluid dat afkomstig is van de wezens die ze diep in hun geest verstoppen. Deze avond zijn ze support voor Skating Polly!

Death Sells

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12