Ga direct naar: Hoofdinhoud
vr 9 aug 2024
club card

Sheer Mag

70s powerpop en rock

De allercoolste powerpopband ooit sinds Sheer Mag is, nog steeds, Sheer Mag. Deze band uit Philadelphia raast al sinds 2014 als een frisse wind door het rocklandschap toen ze, geheel volgens de DIY punk-ethos, hun eigen materiaal uitbrachten en al snel een enorme fanbase opbouwden.

Ironisch genoeg valt de muziek juist op omdat het zo herkenbaar klinkt. Met hun arenarock, meesterlijk geconstrueerde powerpop-anthems en proto-metal doordrenkt van enorme hooks, gruizige gitaarriffs en het soort rauwe energie die het beste uit de verf komt in zweterige zalen, doen ze denken aan de jaren 70. Een geluid bijgezet door de krachtige vocalen van Tina Halladay, en uitgebalanceerd door kwetsbare thema’s over sociale ongelijkheid en persoonlijke zorgen.

Playing Favorites

Volgende maand zijn ze eindelijk terug met nieuw werk; Playing Favorites is het eerste album dat wordt uitgebracht onder Jack White’s Third Man Records. Daarover zeggen ze zelf: “Niemand lijkt nog rechttoe rechtaan rock-bangers te schrijven. Op deze plaat zetten we enorme, pakkende songwriting centraal”. Na shows op Incubate festival en Hit The City, komt Sheer Mag voor het eerst sinds 2019 weer naar Nederland voor een show in Stroomhuis. En als we even terugdenken aan hoe indrukwekkend die waren, dan wil je vrijdag 9 augustus echt niet missen.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12