Ga direct naar: Hoofdinhoud
zo 13 aug 2023
laatste kaarten
club card

Scowl

+ Two And A Half Girl + SWELL

De hardcore-punkband Scowl onder leiding van frontvrouw Kat Moss komt naar Blue Collar. Onlangs speelden de Amerikanen het prestigieuze Coachella festival kapot en nu komen ze voor het eerst naar Nederland. Naast internationale festivals als Pukkelpop, Reading en Leeds geeft Scowl een exclusieve NL-show in Eindhoven!  

Tijdschema

19:00 deuren open
19:30 SWELL
20:30 Two And A Half Girl
21:30 Scowl

Hardcore én grunge

In 2019 debuteerde de band met hun zelfbenoemde EP 'Scowl' en sindsdien ging het hard. Scowl grossiert echter niet alleen in snoeiharde hardcore maar ook in Courtney Love-achtige grunge liedjes als 'Opening Night'.  

Psychic Dance Routine

Op het nieuwe 'Psychic Dance Routine' blijft Scowl de grenzen zowel op muzikaal als artistiek vlak verleggen. Of zoals de band het zegt: “it’s like Negative Approach meets The Breeders.” 

Two And A Half Girl

De support komt van het Utrechtste Two And A Half Girl. In hun muziek – een mix van emo, punk en rock – is de band niet bang om persoonlijke en gevoelige onderwerpen aan te snijden. Denk aan geestelijke gezondheid, alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. De release van hun EP 'Prove You Wrong' (2019) werd gevierd in Paradiso en de opvolger ontving lovende kritieken van o.a. Guitarist, Musicmaker en Never Mind The Hype.  

Two And A Half Girl

SWELL

De avond zal worden geopend door de vierkoppige hardcore band SWELL uit Tilburg. Sinds de oprichting in 2020 zijn ze bezig om hun eigen plekje in de scene te veroveren. En met debuut-EP 'Mercy Never Wanted Me' (2021), supportshows voor o.a. Sunami, One Step Closer, Dare en Magnitutde én een succesvolle Popronde in 2022 kunnen we stellen dat ze goed op weg zijn. Verwacht 'toegankelijke' hardcore met snelle riffs, zware breaks en melodische vocalen.  

SWELL

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12