Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ramkot
08 apr 2023
za 8 apr 2023
uitverkocht

Ramkot

+OPROER
20:15
Stroomhuis
Ramkot header

Ramkot is een zwaar, krachtig en toch verfrissend Gents trio dat meeslepende en herkenbare muziek maakt die alleen maar te omschrijven is als ‘ramrock’. De band werd in 2017 opgericht door de twee broers Tim & Tom Leyman die in Hannes Cuyvers een perfect derde familielid vonden om hun passie voor goed gemaakte rocknummers te vertalen naar een uniek klinkende driekoppige band. Ze zijn geïnspireerd door bands als Queens of the Stone Age, The Raconteurs, Millionaire, Soulwax, De Staat en STAKE.

Tijdschema

20:00 uur: Deuren open
20:30 - 21:15 uur: Show OPROER
21:45 - 22:45 uur: Show Ramkot
(tijden onder voorbehoud)

Reviews

De Gentenaars vielen de jurybeluistering binnen met een song die bouwt op een coole groove, maar nooit verveelt door de onverwachte tempowissellingen. Dansen maar!
Studio Brussel

Support: OPROER

OPROER bezweert met eigenzinnige songs waarin het experiment niet geschuwd wordt. Zorgvuldig creëerde het vijftal een stijl die mijmert tussen duister en dansbaar, extatisch en herkenbaar. Vanuit hun bakermat – een oude chauffagefabriek die werd omgebouwd tot studio – ontwikkelt de band een aanstekelijk geluid waarop stilstaan onmogelijk blijkt. Ze klinken dan ook als een overweldigende verwarmingsketel die moeiteloos elke energiecrisis de baas kan. Vaak dreigend, even dikwijls sympathiek en bijwijlen melancholisch laat OPROER niemand onberoerd.

OPROER

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12