Ga direct naar: Hoofdinhoud
ma 14 aug 2023
club card

Protomartyr

Existentialistische en galmende post-punk | + Bobby Would

Detroit’s Protomartyr beheerst en belichaamt alles waar post-punk voor staat: confronterend, hard, vol scherp aangezet gitaarwerk maar ook gelaagd en intelligent. De laatste plaat Ultimate Success Today schetst een apocalyptisch plaatje van hoe lelijk de wereld nu eigenlijk is. Iets waar de band de afgelopen jaren overigens erg goed in is geworden. Op de overhellende gitaarmuren kladden cello, saxofoon en klarinet de slogans van chaos, als de soundtrack van een onzekere toekomst. Met het stemgeluid van onheilsprofeet Joe Casey er moeiteloos overheen galmend - nonchalant, een tikkeltje ironisch en bovenal messcherp in zijn sinistere teksten. Protomartyr is er niet voor de optimisten, maar blij word je er wel van.

Formal Growth In The Desert

Binnenkort kunnen we ons klaarmaken voor nieuw werk van Protomartyr. Formal Growth In The Desert pakt op waar het laatste album eindigde; een album dat frontman Joe Casey beschouwt als "doorgaan met het leven". Geen knipoog naar zandvlaktes maar meer een metafoor of symbool voor emotionele leegte, een plek waar tijd of leven lijkt te ontbreken. Op voorproefje en opener van het album 'Make Way' klinken huiverende bassriffs en Casey, die met een koele sereniteit het einde der tijden aankondigt. De formule van existentiële punkpoëzie past de band nog altijd als gegoten. 

Tijdschema

19:30 uur: Deuren open
20:00 uur: Show Bobby Would
21:00 uur: Show Protomartyr
(tijden onder voorbehoud)

The best band we've got in America right now
Iggy Pop

Support: Bobby Would

In zijn gedaante als Bobby Would, combineert Robert Pawliczek elementen uit post-punk, punk en muziek de jaren ’50, ’60 en ’70 van over de hele wereld. Met een achtergrond in schilderen en een voorliefde voor abstracte kunst, is zijn geluid net zo minimalistisch, maar vol van rauwe emotie en experiment. Met als resultaat zijn hypnotiserende en melodieuze lo-fi spacepunk-slaapliedjes. Deze avond verzorgt hij de support voor Protomartyr.

Bobby Would

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12