Ga direct naar: Hoofdinhoud
New Model Army
28 feb 2024
Tickets30.00
wo 28 feb 2024

New Model Army

Unbroken tour | + Seewolf
20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets30.00
New Model Army

De Britse band New Model Army geven al decennia lang knallende concerten met politiek geladen poëtische nummers die geworteld zijn in folk, punk, rock en metal. De band is vernoemd naar het gelijknamige revolutionaire leger van Olivier Cromwell en heeft al een fanatieke trouwe fanschare sinds de jaren 80. Begin 2024 komen ze met een nieuw album ‘Unbroken’, dat live te horen is tijdens de show op woensdag 28 februari in onze Grote Zaal.

Tijdschema

19:30 uur: Deuren open
20:15 uur: Show Seewolf
21:15 uur: Show New Model Army
(tijden zijn onder voorbehoud)

New model army unbroken tour

Unbroken

Gedreven door zanger Justin Sullivan begon de band in 2021 met het schrijven van het nieuwe album. Een album gebaseerd op de snelle veranderingen in de wereld en hun eigen leven. Al snel waren ze het er over eens dat de legendarische Tchad Blake het nieuwe album moest mixen.

“Not much hits me as genuine these days. New Model Army hits it for me. Wonderfully recorded and produced by the band themselves, mixing this album felt like a gift.”

New Model Army is kenmerkend door hun verschroeide zang, verscheurende gitaren en nadruk op bas en drums. Dit hoor je zeker weer terug op hun nieuwe album Unbroken maar dan tóch weer met een unieke nieuwe twist.

Support: Seewolf

Overtuigde eenvoud, angstaanjagende rust, onderbroken door een razende wind. Dat is het geluid van Seewolf. In de muziek hoor je dat de mannen een passie hebben voor minimalisme, maar de tijd durven te nemen om hun verhaal te vertellen. Enkele jaren geleden liet Seewolf een tapemachine vanuit Californië naar de Oude Bildtdijk verschepen. In de jaren 70 wordt er in de Wally Heider Recording Studio in San Francisco veel opgenomen over deze tapemachine. Muziek van o.a. Neil Young, Van Morrison, Tom Waits en The Grateful Dead lopen door de sporen van het apparaat en nu, zo'n 50 jaar later, loopt de muziek van Seewolf door dezelfde sporen. Deze avond verzorgen ze de support voor New Model Army!

 

Seewolf square

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12