Ga direct naar: Hoofdinhoud
Model/Actriz
07 jun 2023
Tickets18.50
wo 7 jun 2023
club card

Model/Actriz

Dansbare noiserock sensatie | + FEMME FUGAZI
20:30 Zaal open om 20:00
Stroomhuis
Tickets18.50
Model/Actriz header

Misschien wel het best bewaarde geheim van de New Yorkse underground scene: Model/Actriz. Hun krankzinnige mix van industriële post-punk en dansbare noise doet denken aan een losgeslagen LCD Soundsystem of vroege 00’s dance-punk bands als Liars.

Pitchfork: “Best new music” [8.2]
The Needle Drop: “This goes hard as hell” [strong 8]
Rolling Stone: “Model/Actriz Send SXSW Off on a High Note of Absolute Madness”

We hoeven je waarschijnlijk niet meer uit te leggen dat deze act dé hype van het moment is. Onlangs kwam het debuut Dogsbody uit; een queer coming-of-age album met duistere ondertoon, zware elektronische beats en referenties naar Lady Gaga. Of: “een gewelddadige ode aan de explosieve vreugde van het leven”, zoals de band hem zelf omschrijft.

Met eenzelfde live-energie die garant staat voor een flinke portie doorpompend dansvloer geweld en excentrieke frontman Cole Haden als gloeiende middelpunt van de chaos. Muziek die klinkt alsof je onder schot wordt gedwongen te dansen, met dit album als de soundtrack. Fans van Liars, Gilla Band of Xiu Xiu: noteer woensdag 7 juni in je agenda!

Dogsbody is not exactly "fun," but it is cathartic and, like the groups it feels inspired by (Liars, Lightning Bolt, Black Dice, !!!), is probably best experienced live and loud in a sweaty packed club with strobes and smoke machines.
Brooklyn Vegan

Tijdschema

20:00 uur: Deuren open
20:30-21:00 uur: Show Femme Fugazi
21:30 uur: Show Model/Actriz
(tijden zijn onder voorbehoud)

Support-act: Femme Fugazi

Als een sloopkogel door de kerk van boze muziek en bozere meisjes. FEMME FUGAZI combineert spoken-word, overstuurde gitaren, manische onvoorspelbaarheid en teksten over de zinderende liefde voor Gerard Joling tot een bezeten geheel. Deze garage/post-punk band uit Nijmegen is onlosmakelijk verbonden met de post-punkgolf van de laatste jaren. Denk aan een mix tussen METZ, Dry Cleaning en IDLES. Deze avond verzorgen ze de support voor Model/Actriz!

Femme Fugazi

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12