Ga direct naar: Hoofdinhoud
wo 15 nov 2023
club card

Militarie Gun

Amerikaanse post-hardcore | + Gumm + Paracetamøl

Ergens tussen abnormaal agressieve popmuziek en pakkende hardcore, het intellectuele en het primaire, een kwetsbare poging om pijn te benaderen of simpelweg absurdistische punk-anthems, ligt Militarie Gun. En die band is niet te stoppen.

Stap in de wereld van krachtige beats doordrenkt van de opwindende geest van rebellie. Diverse hardcore bands zoeken in deze tijden de grenzen van genres op en vliegen eroverheen, denk aan bands als Scowl, Turnstile High Vis en Drug Church. In dit rijtje past ook Militarie Gun, gedreven door de muzikale rusteloosheid van zanger en songwriter Ian Shelton - een van de meest unieke geesten in de agressieve muziek. In de coronaperiode vond hij vier verwanten die evenveel van punk, powerpop en alternatieve rock houden als hij. Vorige maand verscheen het debuutalbum ‘Life Under the Gun’ (2023) onder het label Loma Vista (Korn, Rise Against, Iggy Pop). Met muzikale inspiratiebronnen die vliegen van de virtuoze baslijnen van Fugazi en de politiek geëngageerde herrie van Born Against tot de melodische gevoeligheid van Robert Pollard (Guided by Voices) en Paul McCartney.

De band omarmt post-hardcore niet alleen, ze blinken er in uit. Op woensdag 15 november betreed je het muzikale slagveld van Militarie Gun in het Stroomhuis.

Support: Gumm

Gumm vervaagt de grens tussen harde gitaren en de ritmische drive van hardcore punk met onconventionele, melodieuze hooks. Onlangs kwam debuutplaat Slogan Machine uit, dat tekstueel thema’s als sociaal verval en vervreemding aanpakt en tientallen jaren van toegenomen wantrouwen en onbehagen onderstreept. Muzikaal is het bedrieglijk hard. Fan van emotionele hardcore in de geest van bands als Give, Praise en Sunstroke? Dan hebben we goed nieuws voor je; deze avond zie je Gumm als support voor Militaire Gun!

Gumm

Support: Paracetamøl

De Arnhemse garage-postpunkband Paracetamøl ontstond in 2019 vanuit de liefde voor bands als METZ, Oh Sees, Ty Segall en Ex Cult: rauw, opwindend, oprecht en energiek. Op het podium is dit viertal een uitermate intense beleving: duister, hard, venijnig en intens.  Live weet het viertal telkens te imponeren met meedogenloze shows waarbij er binnen een krachtveld van gitaar en uitgeblafte vocalen toch ruimte is voor nuance in de vorm van creatieve riffs en structuren. De groep produceert een afwisselend geluid, zonder de garagepunk los te laten. Deze avond zijn ze de support voor Militarie Gun!

paracetamol

Tijdschema

19:30 uur: Deuren open
20.00 uur: Show Paracetamøl
20.55 uur: Show GUMM
21.50 uur: show Militarie Gun
(tijden zijn onder voorbehoud)

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12