Ga direct naar: Hoofdinhoud
vr 28 apr 2023
club card

Jeangu Macrooy

+ Swan

De muzikale reis van Jeangu Macrooy begint als hij op zijn dertiende een gitaar krijgt van zijn ouders en met zijn tweelingbroer Xillan een muzikaal duo vormt. Vanaf de release van zijn debuut-EP Brave Enough (2016) stapt Jeangu met zevenmijlslaarzen door de Nederlandse muziekwereld. Zo werd Jeangu’s soulvolle debuutalbum High On You (2017) genomineerd voor een Edison Pop in de categorie Beste Album en liet hij op zijn tweede album Horizon (2019) meer diversiteit zien. Hij is een zelfverzekerde artiest geworden, die gedreven door nieuwsgierigheid en levenslust de wereld verkent.

Tijdschema

19:30 Deuren open
20:15 Swan
21:30 Jeangu Macrooy
(tijden onder voorbehoud)

Eurovisie Songfestival

Op 4 maart 2021, precies een jaar na de release van Grow komt Birth Of A New Age (2021) uit, Jeangu’s inzending voor het Eurovisie Songfestival. De door Kevin Osepa geregisseerde videoclip, die deels wordt opgenomen in het Rijksmuseum, is inmiddels meer dan 1.5 miljoen keer bekeken en de song werd onder andere opgepikt door de The New York Times.

Summer Moon

Jeangu Macrooy’s derde studio album Summer Moon (2022) is zijn meest openhartige album tot nog toe. In tien uitgesproken songs zingt hij over de hunkering naar het beginnen van een totaal nieuw leven, het idee dat het gras altijd groener lijkt te zijn bij de ander, de angst en onzekerheid die je kan voelen bij een open relatie en het vieren van het leven. Qua sound keert Jeangu op Summer Moon deels terug naar het soulvolle geluid van zijn debuutalbum High On You, maar er zijn ook elektronische invloeden hoorbaar.

We spraken Jeangu over zijn gloednieuwe plaat waarin hij opzoek gaat naar liefde, grenzen en vergiffenis.

De songs op dit album zijn super persoonlijk; ze zijn een documentatie van mijn reis naar een diepgaand en authentiek begrip van liefde en alles wat ik daarover tot nu toe heb geleerd.
Jeangu Macrooy

Support: Swan

Swan onderscheidt zich met onomwonden maar poëtische songs, bijzondere harmonieën/melodieën en groovy producties. Met haar persoonlijke songs moedigt ze haar luisteraars aan om hun gevoelens onder ogen te zien, waarbij ze hun kwetsbaarheid als kracht gaan zien en hun pijn gebruiken om van te leren. Nadat ze zich de afgelopen jaren volledig heeft gefocust op haar muzikale ontwikkeling, is Swan klaar om in het nieuwe jaar naar buiten te treden met haar muziek. Haar debuut-EP, die ze samen met Perquisite produceert, staat gepland voor release in de 2e helft van 2023. Vanavond zal ze hier alvast een exclusief voorproefje van geven.

swan square
Martijn van de Griendt

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12