Ga direct naar: Hoofdinhoud
zo 29 okt 2023
club card

Garrett T. Capps & NASA Country

Opvallende mix van americana met garage/indierock | + Espanola

Net als Willie, Waylon en Kacey Musgraves komt Garrett T. Capps met zijn band NASA Country uit een lange rij Texanen die hun eigen draai geven aan de countrytraditie. Op ''People Are Beautiful'' (2022) mixt de inwoner van San Antonio twang met synthesizers en een krautrock-puls, maar wat het echt onderscheidt, is de gevoeligheid van Capps. Zo zingt hij over politiek, paranoia en de duisternis van onze tijd, maar toch wordt dit alles verpakt in een luchtig omhulsel door zijn grappige, positieve persoonlijkheid. Als je een beetje tegen het systeem wil schoppen en wil rellen, helpt het als je zo kosmisch, heerlijk raar bent als Capps.

Tijdschema

20:00 Deuren open
20:30 Espanola
21:30 Garrett T. Capps & NASA Country
(tijden onder voorbehoud)

Weleens gehoord van de uitdrukking 'Don't Mess With Texas'? Nou, Garrett T. Capps rotzooit maar al te graag met Texas. Zoals hij zichzelf omschrijft, is hij "San Antonio's resident cosmic country gonzo honky tonk weirdo freak." Of zoals de kop in Rolling Stone online vetgedrukt schreeuwde:

Ontmoet de Texas Weirdo Mixing Kraftwerk with Doug Sahm to Create ‘Kraut Country'.
Rolling Stone

Na een eerdere show op Hit The City/DDW keert de weirde cowboy terug naar Eindhoven. Waar hij op Hit The City nog toffe solo americana/country maakte, is de Americana sound nu wat meer verweven met garage/indierock. Tijd voor een bezoekje aan Altstadt! 

Support: Espanola

Aaron Goldstein heeft een carrière achter de rug als een van de meest zichtbare side-players van Canada, waarbij hij optrad of opnam op pedal steel of gitaar. Eerder deelde hij het podium al met o.a. The Arkells, City & Colour en Kathleen Edward. Espanola is zijn soloproject waarin hij zijn liefde voor rock & roll op zijn mouw draagt. Met zijn uitlopende stijl, die gaat van psychedelica tot powerpop en van formatieve bluesrock tot kosmische countryrock, zal hij de avond komen openen.

espanola

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12